background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Голова Комітету соцполітики Сергій КАПЛІН і Голова Профспілки АПК Ігор СОПЕЛКІН обговорили проблеми селян та АПК.

Діалог з соціально-трудової тематики в аграрній галузі розпочатий з в.о. голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергієм Капліним та членами президії Профспілки працівників АПК під час «екстремального інтернет-зв’язку» прямо з автобану  отримав офісне продовження під час зустрічі з Головою Профспілки аграріїв Ігорем Сопелкіним вже в стінах Парламенту.

І тому, що така зустріч є першою, і тому, що в агропромисловому комплексі накопичились численні соціально-економічні та трудові проблеми Голова Профспілки відразу підняв широке коле питань, які були узагальненні за повідомленнями керівників органок та профактиву Профспілки.

Особливу зацікавленість у  С.Капліна викликала позиція Профспілки щодо необхідності особливої уваги до дотримання конституційних прав селян при проведенні численних реформ, а особливо при здійсненні децентралізації та змін в політиці земельних відносин.

Ігор Сопелкін привернув увагу Голови Комітету на специфіку аграрного виробництва, яка вимагає системних заходів із забезпечення безпеки праці та належного виконання Державою взятих на себе міжнародних зобов’язань щодо інспекції праці в сільському господарстві.

Окремо Голова Профспілки працівників АПК  І.Сопелкін закцентував увагу керівника соціального Комітету на «державне рейдерство» по відношенню профспілкових офісів в Полтавській, Закарпатській та інших областях. Сергій Каплін відгукнувся на пропозицію проведення ближчим часом в Парламенті брифінгу за участі профспілкових лідерів Полтавщини та Закарпаття.

  Решту профспілкових питань в.о. голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін взяв для більш глибоко опрацювання та обговорення на наступних зустрічах з профлідерами аграріїв.

Зазначені питання сформовані на підставі поданих пропозицій головами обкомів М.Тарнавським, В.Ворохом, В.Хвостиковим, Л.Отращенко, М.Горлач, Н.Харєвою, О.Лопатою, а також Молодіжною Радою Профспілки.

Інші керівники обласних організацій Профспілки не надали жодної пропозиції, питання чи зауваження для врахування в роботі голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

 

Наразі Профспілка працівників АПК готується до ще одних зустрічей – з представником ФПУ у Парламенті Вадимом Івченко та з лідером Фракції політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді України Юлією Тимошенко.

 

Ваші ідеї, питання та варіанти рішень з соціально-трудових питань, які слід запропонувати для врахування в депутатській діяльності лідерам і членам Фракції ВО «Батьківщина» пропонуємо надсилати для узагальнення на s.kondr26@gmail.com