background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Пріоритетні напрямки діяльності Профспілки АПК в аспекті молодіжної політики.

 Молодість - це час, коли хочеться, щоб всі проблеми вирішувалися швидко, перешкоди долалися легко, а мрії збувалися. Цей період треба використовувати на повну силу. Молодь - сила нашої країни, стратегічний і кадровий ресурс. А для сучасної профспілки молоді активісти - це можливість підтримати новітні ініціативи, нестандартні рішення багатьох питань, яскраві ідеї, вміння добиватися поставлених цілей як окремої людини, так і цілих організацій. Однак, все не повинно закінчуватися на рівні ідей, хороші пропозиції повинні обов'язково реалізовуватися. А завдання старшого покоління - допомогти молодим визначити своє гідне місце в цьому складному світі, максимально реалізувати себе, адже в їхніх руках майбутнє рідного міста, регіону, країни - і всім хочеться, щоб ці руки були міцними і надійними!

Про це та багато іншого 26-27 червня говорили на засіданні Молодіжної ради Профспілки працівників АПК України в рамках святкування Всесвітнього дня Молоді та напередодні Дня Конституції. 17 молодих активістів з різних куточків України приїхали заслухати річний звіт голови ради Володимира Вороха, розробити пріоритетні пункти подальшого Плану роботи на II півріччя поточного року, напрацювати нові завдання та поділитися новими ідеями.

Від Центрального комітету часників вітала Світлана Самосуд, заступник голови Профспілки працівників АПК України, яка розповіла про  основні напрямки діяльності молоді у профспілкових організаціях в сучасних умовах, роль молодих лідерів у колдоговірних кампаніях та галузевих угодах. Згодом виступив координатор IUF Дмитро Степанюк, який ознайомив присутніх із діяльністю Міжнародної спілки харчовиків, працівників сільського господарства та готельного бізнесу IUF та міжнародним профспілковим рухом, солідарну боротьбу та місцем і роллю молоді відповідно до прийнятих резолюцій 27 Конгресу IUF. Цікавою була дискусія із запрошеним гостем - старшим партнером адвокатського бюро "Любаренко та Партнери" Любаренком Денисом. Учасники зібрання мали можливість отримати юридичну консультацію та почути відповіді на актуальні питання. 

В рамках зустрічі було проведено семінар «Активна молодь – ефективна профспілка! Пріоритетні напрямки діяльності профспілок в аспекті молодіжної політики». Це дало можливість учасникам не тільки отримати «з перших рук» інформацію про діяльність сучасних профспілок, колдоговірні кампанії, міжнародне співробітництво, а й провести між собою неформальну дискусію та знайти нестандартні підходи до молодіжних питань. Приємно відмітити, що тренерами та модераторами семінару були члени виконкому Молодіжної ради. Зокрема,  Володимир Ворох ознайомив профспілковців із деякими юридичними аспектами та рядом інших молодіжних питань в діяльності сучасного профспілкового лідера, Світлана Ліщук розповіла про психологію публічного виступу, основи дискусу і софістики, Тетяна Кулішова – про успішну самопрезентацію.

27 червня Молодіжна рада  здійснила екскурсію на ПАТ Київський маргариновий завод "Олком" та провела знайомство із профспілковою організацією підприємства.
Два насичених дня показали, що нинішня молодь здатна сама модернізувати свої сили і направити їх в те русло, яке їм ближче за духом. Енергія молодих лідерів завжди буде затребувана нашими профспілками, адже молодь здійснює інноваційну діяльність, мотивуючи молоде покоління на співпрацю в розвитку суспільства, мотивуючи нових членів профспілки, піклуючись про робітничу молодь.
Молодіжна рада дякує за всебічну постійну підтримку Центральному комітету Профспілки працівників АПК України, а особливо Ігорю Сергійовичу Сопєлкіну та Світлані Василівні Самосуд, Міжнародній спілці харчовиків IUF та особисто Дмитру Афанасійовичу Степанюку, голові Київської міської Профспілки працівників АПК Ользі Іванівні Лопаті й її заступнику – Сергію Миколайовичу Герусу та голові ППО ПАТ Київський маргариновий завод "Олком" С.О. Баклану. 
Виконком молодіжної ради