background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Кабмін дарує прокурорам профспілкове майно? ЗУПИНИМО СВАВІЛЛЯ!!!

Було Ваше стало наше – такий був девіз у попередньої злочинної влади. Використовуючи саме такий принцип попєрєднікі відбирали у профспілок офіси, санаторії, навчальні профспілкові центри.

Змінилась влада, а практика прибирати до рук не своє у можновладців залишилась та сама. ЧОМУ? Чому мовчить правоохоронна система, чому мовчать правозахисні організації, чому мовчать ЗМІ?

Чи є  гідним європейському курсу рішення владних чиновників про привласнення профспілкового санаторію таким собі міністерством юстиції, або передача з барського плеча  не свого, а профспілкового офісу під кабінети прокурорським? За останні пару років таких прикладів десятки.

За розпорядженнями КМУ у спілчан намагаються відібрати профспілкові об'єкти на Закарпатті, Полтавщині, в Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях, у профспілок вилучають навчально-методичні центри у Полтаві, Чернігові, Хмельницькому. У розпорядження органів державної влади та місцевого самоврядування передаються заклади профоздоровниць, дитячо-юнацькі спортивні школи та учбово-спортивні бази, готелі і турбази тощо

Профспілка працівників АПК послідовно солідарна у відстоюванні профспілкових прав у здійсненні правозахисної діяльності, оздоровленні спілчан, проведенні спортивних і культурних заходів і буде продовжувати домагатись належного управління профспілковим майном та недопущення будь якого рейдерства, особливо з боку влади.

Саме тому наші представники 26 липня 2018 року взяли участь у  акція-біля Окружного адміністративного суду м. Києва на підтримку Полтавської обласної ради профспілок під час розгляду в суді справи про визнання противоправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у Полтаві Генеральній прокуратурі України».

Закликаємо Кабмін і Генпрокуратуру – СХАМЕНІТЬСЯ!

Спілчани Профспілки АПК  розраховують, що до вердикту суду державні інституції і конкретні високопосадовці відмінять неправомірні рішення із зазіхання на профспілкове майно, а ні - відбудеться справедливий суд, який  стане на сторону закону і захистить права профспілок!

Закликаємо і керівників нашого профспілкового об’єднання нарешті показати суспільству повну інформацію про профспілкове майно, про те як воно слугує трударям і членам їх сімей і чому саме в управлінні профспілок воно може бути найбільш ефективним.