background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Кому дістануться Ваші ПЕНСІЙНІ внески?

Що треба знати

про пенсійні трансформації та новели з накопичувальною системою.

Вже майже 20-ть років робляться спроби примусити українців віддавати частину своїх трудових доходів до так званих накопичувальних пенсійних фондів. Головним локомотивом такої «пенсійної реформи» виступає великий бізнес, страхові компанії, банки та… влада. Активну підтримку їм надають численні грантові організації та їх партнерські ЗМІ. Їх інтерес на поверхні – підтягнути до себе ласу частину сотень мільярдів пенсійних внесків для використання як «дешевих і довгих» кредитів (що в умовах вітчизняної практики значить – взяти під красиву рекламу високих прибутків і повернути не все чи не всім, чи…  зовсім нічого не повертати).

За всі ці роки експертним середовищем так і не було віднайдено рішень щодо нейтралізації колосальних ризиків, що може супроводжувати цей бізнес-проект покращення пенсійної системи.

Однак в ейфорії реформування всього, де є гроші, парламент за поданням уряду восени 2017 року прийняв Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (№ 2148-VIII від 3 жовтня 2017 року).

 

Які сталися ключові зміни

Пенсійною реформою передбачені суттєві зміни до порядку нарахування пенсій та умов їх призначення.

Зокрема...

Повний текст експертної оцінки викликів, що несе політика пенсійних трансформацій, та можливого профспілкового реагування на загрози правам та інтересам спілчан - читайте за посиланням

ТЕКСТ_ПесіяНАКОПич1.doc