background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Чому так відбувається? Що робити?

 

8-9 серпня 2018 року спільно з Міжнародною спілкою працівників харчової та тютюнової промисловості, сільського господарства, ресторанного та готельного обслуговування, громадського харчування та суміжних галузей (IUF) було проведено базовий семінар для первинних профспілкових організацій – організаційних ланок  Сумської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу, в якому взяли участь понад 20 профактивістів області.

 

Учасники семінару  у своїх виступах  висловлювали занепокоєння сучасним  станом  працівників в агропромисловому комплексі – це  низька заробітна плата, умови праці, зайнятість. Відтік робітничих кадрів  за кордон набирає все більших обертів. 

Молодь масово залишає країну в пошуках кращих заробітків.  І це молоді люди, які щойно отримали освіту.

Чому так відбувається? Що робити? Як діяти первинкам на місцях?  На ці питання шукали відповідей учасники  робочих груп, де вирували серйозні дискусії.

Висновки були одностайними – лише разом працівники можуть відстояти свої права і лише об’єднавшись у профспілку захистити свої   права на достойну зарплату,  умови праці та соціальні пільги.

 

Про основні напрямки діяльності Профспілки працівників АПК та IUF розповіли у своїх  виступах заступник Голови профспілки Світлана Самосуд та координатор IUF Дмитро Степанюк. 

Голова Обласної організації профспілки Віктор Кривохижа  окреслив основні проблеми та напрямки діяльності обласної організації  щодо їх  вирішенню.