background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

ГАЛУЗЕВІ УГОДИ мають стати СУЧАСНИМИ.

 

 «Вимоги законодавства та виклики часу до галузевих угод» - таку консультативну нараду  за ініціативи керівника переговорної комісії Профспілки Сергія Кондрюка було проведено 24 вересня.

Учасниками наради обговорено детальну інформацію керівника переговрників щодо чинного законодавства в сфері колективно-договірних відносин, етапи роботи над проектом галузевої угоди в харчовій та переробній промисловості на новий термін, а також проведено дискусію щодо завдань, які має вирішувати нова галузева угода.

Важливим підсумком наради є консолідована позиція щодо необхідності підтримки в тексті нової угоди пропозицій щодо кардинального підвищення заробітної плати та приведення інших положень проекту до взятих Україною зобов’язань за угодою з Євросоюзом в сфері праці.

Також визнано необхідним розгорнуту роботу з підготовки профспілкового варіанту нової галузевої угоди в сільському господарстві.

З метою максимального поширення сфери дії галузевих угод необхідно суттєво на регіональному і національному рівнях посили взаємодію із організаціями роботодавців і керівниками галузевих підприємств, що потребуватиме новітніх форм соціального діалогу – такий висновок зробили на цій нараді.

Отримала підтримку «дорожня карта» тактики переговорного процесу, що була запропонована керівником переговорної комісії Профспілки С.Кондрюком.

Напрацювання учасників наради будуть розіслані членам Президії ЦК Профспілки для формування консолідованих рішень та солідарних дій.

 

Також під час наради було обговорені заходи для забезпечення результативності жовтневої акції протесту профспілок.

Окрім того на нараді детально обговорена ситуація, що склалась в Тристоронній соціально-економічній раді в сфері АПК та необхідності активізації її роботи.

Учасники наради звернулися до Президії з проханням розглянути пропозицію про підтримку кандидатури Василя Хвостікова – голови Київського обкому Профспілки для включення до складу профспілкової сторони Тристоронньої соціально-економічної ради в сфері АПК.

На даний час Профспілка працівників АПК має п’ять місць в цій Раді і до неї входять:  Л.Дідурик, С.Кондрюк,  О.Лопата С.Самосуд

В нараді взяли участь- С.Самосуд, С.Кондрюк, Г.Карнатова, М.Горлач, Л.Сиротенко, В.Хвостіков, С.Герус, Л.Дідурик, Т.Марченко