background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Оголошуємо ВІЙНУ ЗАРПЛАТНИМ БОРЖНИКАМ

 

Багаторічна практика несвоєчасної оплати праці в нашій країні не має вирішення не через непереборні причини, а через відсутність реального прагнення здолати це антиконституційне ганебна явище як збоку керівництва Держави, так і через пасивність профспілок і самих працівників.

З метою пошуку адекватних рішень цієї гострої соціально-трудової проблеми заступником Голови Профспілки Сергієм Кондрюком була запропонована технологія покрокових профспілкових дій всіх організаційних ланок Профспілки (робоча версія для обговорення /РЕКОМЕНДАЦІЇ_борги_.doc)  та внесено відповідні пропозиції Президії ЦК для солідарних дій із забезпечення якнайшвидшого повернення спілчанам ними заробленого.

Для вивчення практичного досвіду первинок, районних та обласних комітетів Профспілки щодо боротьби з зарплатними боргами зроблено запит ЦК про рішення з цих питань колегіальних органів структурних ланок.

Окрім узагальнення документів та статистичних матеріалів вкрай важливим є живе офіційне й неофіційне спілкування про підводні рифи вкрай не простих відносин між зарплатними боржниками(особливо злісними) та профспілкою, між працівником і директором, а також про різні «сторони медалі» звернення до суду чи проведення процедури колективного трудового спору.

Саме цим аспектам була присвячена зустріч в Київському міському комітеті Профспілки працівників АПК, що провели заступники голів ЦК Сергій Кондрюк та міському Сергій Герус.

Обговоривши проект постанови Президії «Про дії Профспілки щодо забезпечення своєчасності оплати праці та повернення  заборгованості з неї" (текст ПОСТ_Президії_БОРГзарпл.doc) учасники зустрічі були єдині в позиції необхідності як скорішого його прийняття та  концентруванні зусиль на передбаченні в колективних договорах і галузевій угоді чітких обов’язків роботодавця щодо вчасної оплати праці та повноцінної компенсації працівнику у випадку її невчасної виплати.

Наразі продовжується обговорення проекту постанови Президії ЦК «Про дії Профспілки щодо забезпечення своєчасності оплати праці та повернення заборгованості з неї"  та  "РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо профспілкових дій при несвоєчасній оплаті праці»

Ваші пропозиції, практичний досвід, наявні рішення профспілкових органів чи органів виконавчої влади тощо просимо для узагальнення надсилати на ел. адресу  apk555smk@gmail.com