background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

ДОЛУЧАЙТЕСЬ до формування СУЧАСНОЇ ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ

  З метою підготовки нової Галузевої угоди в харчовій та переробній промисловості здійсненна значна робота комісією профспілкових переговорників, яка підготувала базовий проект угоди та після його обговорення в обласних та первинних профспілкових організаціях узагальнила численні пропозиції та зауваження.

  = ПРОФСПІЛКОВИЙ варіант проекту нової Галузевої угоди - /ГалУг_проект_ХАРЧОВА _9_10.doc

  Наведений текст проекту подано у табличній формі, де в праву колонку Ви можете внести свою альтернативну редакцію конкретного положення чи аргументувати причину необхідності вилучення цього положення з тексту угоди – збережений файл з Вашими правками направляйте на ел адресу apk555smk@gmail.com  для узагальнення та врахування переговорною комісією.

  Беручі до уваги позицію Молодіжної ради Профспілки щодо необхідності передбачення в угоді положень щодо кардинального підвищення заробітної плати працівників галузі прийнято рішення про проведення 18 жовтня розширеного засідання переговорної комісії за участі молодих профлідерів.

  Ще важливою особливістю цього засідання буде те, що йому передуватиме круглий стіл «Формування заробітної плати в аграрному секторі».

Організатором круглого столу виступили Київська обласна профспілка працівників агропромислового комплексу та Департамент агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації,.

Серед запрошених актив Профспілки АПК України, фахівці та спеціалісти сільськогосподарських підприємств Київської області.

ПРОГРАМА

9-30  -  10-00

Реєстрація учасників

10-00 – 10-15

Відкриття та вітальні слова.

 

ХВОСТІКОВ Василь Миколайович - голова Київської обласної профспілки АПК

10-15 – 10-30

Знайомство учасників.

10-30 – 11-00

Позиційні виступи

 

ШУПИК  Сергій Миколайович – директор департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА

 

КОНДРЮК Сергій Михайлович – Заступник голови Профспілки працівників АПК України .

11-00 – 11-20

Робота  в групах

11-20 – 11-30

Кава-брейк

11-30 – 12-00

 Обговорення результатів роботи експертів

12-00 – 12-45

Дискусія про розмір оплати праці в аграрному секторі.

 

   Водночас відбуваються консультації з Мінагрополітики та Федерацією роботодавців АПК та продовольства України щодо поточної актуалізації галузевих угод.

 

   Попереднє рішення щодо старту офіційних колективних переговорів та редакції профспілкового проекту галузевої угоди на новий термін буде прийнято 30 жовтня на засіданні президії ЦК Профспілки.

  Для максимального поширення сфери дії галузевих угод на регіональному і національному рівнях вкрай важливо посилити взаємодію із організаціями роботодавців і керівниками галузевих підприємств та визначити новітні форми соціального діалогу й заходи системного профспілкового впливу для реалізації принципових завдань в колективних переговорах та при виконанні угод і колдоговорів.

 

Також інформуємо, що розгортається робота з підготовки профспілкового варіанту нової галузевої угоди в сільському господарстві.

 

ДОЛУЧАЙТЕСЬ до формування СУЧАСНОЇ ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ