background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Слід негайно вириватися з пастки політики дешевої рАбсили

 

   Для вироблення консолідованої профспілкової позиції з питань оплати праці на базі Київської обласної Профспілки працівників агропромислового комплексу та Департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації проведено круглий стіл «Формування заробітної плати в аграрному секторі», в якому взяли участь представники Молодіжної ради та члени переговорної комісії Профспілки.

   За одним столом зібралися представники реальних сілянських господарств, переробних підприємств, науки та освіти й профспілкові лідери різних поколінь, а єднало їх бажання зробити життя працівників таким, щоб було бажання працювати вдома і не було потреби шукати кращого життя закордоном.


   Галина Карнатова – голова Київського обласного комітету профспілки харчовиків поділилася набутим досвідом переговорів і закликала до реалістичності профспілкових пропозицій.

 

   Голова Чернігівського обкому та голова Молодіжної ради Профспілки Володимир Ворох цілеспрямовано наполягав на необхідності високих зарплатних цілей вже зі старту колективних переговорів.


   Сергій Кондрюк навів докази наявності значних ресурсів для підвищення зарплат як з точки зору макроекономіки так і на конкретних підприємствах галузі.

 

   Всі учасники круглого столу зазначили свою позицію та дружньо шукали відповіді на непрості питання збалансування інтересів працівника та підприємства, де він працює.

  

Василь Хвостіков – голова Київського обкому АПК, професійно змодерував роботу круглого столу й емоційна дискусія набула конкретних пропозицій і, що головне, з належним обґрунтуванням.

 

   Головний висновок – слід негайно вириватися з пастки політики дешевої робочої сили та вже під час теперішніх колективних переговорів з укладання галузевих угод на новий термін закласти об’єктивно високі норми оплати праці та визначити чітку етапність їх досягнення.