background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Перемоги первинки

 

          Первинна профспілкова організація ІП “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед” 24 лютого ц.р. провела  загальні збори.

         На Порядку денному - звіт голови та профкому про проведену роботу у 2018 році, План роботи на 2019 рік і багато інших питань.

Основними перемогами  первинки у минулому році  стало підвищення на 50% заробітної плати, виплата понаднормових, видача зимового спецодягу працівникам. 

На вимогу  первинки було зроблено перевірку умов праці, в тому числі режиму робочого часу, інспектором Держпраці  та  зафіксовано порушення, які мали місце на підприємстві. Чекаємо  офіційної відповіді і висновків Держпраці.

Дуже важливою стала перемога у судових органах щодо поновлення на роботі звільненого працівника без згоди на те первинної профспілкової організації.  І ще багато чого вдалося зробити за рік первинній профспілковій організації на чолі з головою Сергієм Рудницьким за активної підтримки Центрального комітету Профспілки, Міжнародного союзу IUF та Громадської організації  «Трудові  ініціативи».

Та не все вдається зразу  і не все просто…

Адміністрація, в порушення чинного законодавства,  продовжує ухилятися від ведення переговорів з укладення колективного договору. І цей процес вже триває більше року.  Директор підприємства так і не знайшов часу для зустрічі з колективом. Тому на зборах  було ухвалено рішення щодо продовження цієї роботи, через  інші важелі впливу та створення ініціативної групи, яка спільно із профкомом напрацює покроковий план дій.

Також на зборах було розглянуто питання щодо придбання та введення в дію єдиного соціального профспілкового квитка, який започаткувала Федерація профспілок України з метою посилення мотиваційних важелів для вступу до профспілки.

Ця ідея була одноголосно підтримана і у найближчий час цей квиток запрацює на  ІП “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед”. Сподіваємось, що кількість членів профспілки суттєво збільшиться, бо переваги такого квитка поповнять гаманець кожного, хто  стане  членом  профспілки.

У роботі зборів на запрошення первинної профспілкової організації взяла Голова Профспілки Світлана Самосуд та координатор Міжнародного союзу IUF Дмитро Степанюк.