background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Крокуємо до нового формату водної галузі разом із Профспілкою

 

21 серпня ц.р. Голова Профспілки працівників АПК Світлана Самосуд зустрілася із Головою Держводагентства Іриною Овчаренко. 

Очільниця водників Ірина Овчаренко під час діалогу висловила свої бачення та представила Світлані Самосуд напрацювання команди водників для реалізації реформ у водній галузі та реальний стан справ у водному секторі.

Ірина Овчаренко зазначила, що подальше ефективне функціонування водної сфери неможливе без реалізації великих змін.

«Нові сучасні принципи управління інфраструктурою водогосподарської галузі, інвентаризація майна та виокремлення не функціональних об’єктів, до яких мають застосуватись управлінські рішення, збільшення зарплати фахівців, запровадження аутсорсингу. І це ще не повний список тих задач, які стоять перед командою водників, і які нам доведеться розв’язати», - зазначила Ірина Овчаренко.

Світлана Самосуд, у свою чергу, запевнила Ірину Овчаренко у всебічній підтримці Держводагентства Профспілкою працівників АПК у втіленні таких напрацювань, які стануть початком розбудови сучасного водного сектору.

Крім того, під час конструктивного діалогу було домовлено розпочати спільну роботу стосовно удосконалення Галузевої угоди між Держводагентством та Профспілкою працівників АПК.

А саме, детально проаналізувати угоду і внести зміни, які дозволятимуть впроваджувати сучасні підходи до оплати праці водників, а головне робітничих професій, нової моделі фінансування та соціального захисту фахівців.

На завершення зустрічі, Ірина Овчаренко запевнила Світлану Самосуд, що головна мета команди водників, до якої ми рухаємося крок за кроком, це розвинена водна галузь, висококваліфіковані фахівці із зарплатою європейського рівня. Але до цього ми маємо пройти довгий та нелегкий шлях змін.