background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Зустріч Профспілки працівників АПК з представниками Європейської громадянської Асамблеї

 30 жовтня відбулася зустріч з представниками Європейської громадянської Асамблеї (AEC) та Профспілки. Учасниками від AEC  були представники Франції, Боснії, Іспанії, Росії та Німеччини.  Від профспілкової сторони були присутні: представник департаменту міжнародних зв’язків ФПУ В’ячеслав Майборода, заступник Голови Профспілки працівників АПК, голова Київської міської профспілки працівників АПК Ольга Лопата, голова Київської обласної профспілки працівників АПК Василь Хвостіков, голова Київської  обласної профспілки працівників харчової промисловості Галина Карнатова та завідуюча відділом економічного захисту трудящих та соціально-трудових відносин Профспілки працівників АПК Тетяна Марченко.

Європейська громадянська Асамблея створена в 1990 році, є частиною міжнародної мережі HCA, Helsinki Citizens’ Assembly. Це представники незалежних неурядових громадських організацій, які працюють в різних сферах громадянської активності (правозахисної, миротворчої, гуманітарної та ін.) за темами, пов’язаними з мирним вирішенням конфліктів у різних куточках Європи, захисту прав людини, солідарність між громадянами різних країн.

AEC уважно слідкує за ситуацією, яка відбувається в Україні, особливо за такими напрямками, як проблеми переселенців, порушення прав людини внаслідок військового конфлікту та адаптація профспілок в даній ситуації.

З грудня 2017 року AEC є учасником платформи “CIVILMPlus”, створеною представниками громадянського суспільства із України, Росії, Німеччини та Франції з метою укріплення довіри і співпраці між громадськими організаціями, які працюють на Донбасі. Ціль платформи – посилити роль громадського суспільства в процесі врегулювання конфлікту на Донбасі та подолання його наслідків.

Платформа CivilM+ надає своїм учасникам можливість співпраці в рамках спільних ініціатив і проектів, вироблення й висловлювання спільних позицій, надання взаємної підтримки та проявів солідарності, систематизації знань, підвищення кваліфікації. Здійснює інформаційну роботу для представників європейського громадянського суспільства про конфлікт на сході України.

Зустріч відбулася в форматі діалогу, обміну думками. Представників AEC більш цікавило адаптація профспілок в нинішній ситуації, реформи, проект нового Трудового кодексу, співпраця з новим Урядом, соціальний діалог та інше.

В кінці зустрічі заступник Голови Профспілки працівників АПК України Ольга Лопата подякувала представникам AEC та іншим учасникам зустрічі за співпрацю та допомогу в рамках проекту Платформа CivilM+ і побажала всім поваги, довіри, соціального діалогу та миру.