background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Заява учасників Зборів первинних профспілкових організацій

                                                                                                       Заява

учасників Зборів первинних профспілкових організацій

Профспілки працівників агропромислового комплексу України

Очікуючи позитивні зміни, мільйони громадян України зробили свій вибір на президентських і парламентських виборах за подальший розвиток України як суверенної, демократичної, соціальної та правової держави.

Члени профспілки свій вибір пов’язували передусім із гарантованим забезпеченням трудових прав, створення умов для продуктивної, високооплачуваної, захищеної праці, гідної громадянина європейської країни заробітної плати, гарантування доступної і якісної професійної освіти молоді та забезпечення робочим місцем.

Натомість нам обіцяють нову редакцію Трудового кодексу, який стане «занадто ліберальним» для роботодавців та трішки «наїжджати та дискримінувати» найманого працівника.

Учасники зборів висловлюють протест проти пропозиції урядовців, яка йде врозріз із міжнародними зобов’язаннями України та європейськими соціальними стандартами.

Фінансове процвітання бізнесу за рахунок закріпачення й обрання найманих працівників – це шлях в нікуди.

Профспілка працівників АПК України вимагає від законодавців забезпечити процес розробки нової редакції Трудового кодексу шляхом широкого обговорення  з профспілками, роботодавцями, експертним середовищем, громадським суспільством з урахуванням міжнародних стандартів та провідної європейської практики.

Будь-яке звуження трудових прав та гарантій працівників є неприпустимим.

Профспілка готова відстоювати трудові права людини праці, як здобуток багатьох поколінь трудящих, закріплених у діючому  трудовому законодавстві, і надалі розвивати його у рамках державних реформ.

Людина праці має бути захищеною і має повне право на гідну роботу і гідне життя!

Лише конструктивний соціальний діалог дозволить у подальшому приймати виважені та компетентні рішення.

Учасники зборів рекомендують всім первинним профспілковим організаціям Профспілки працівників АПК України направити відповідні заяви – звернення органам виконавчої та законодавчої влади та висловити  свою позицію щодо проекту Трудового кодексу на зустрічах з народними депутатами  на місцевому рівні, тощо.