background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Заходи з проведення реорганізації водного господарства.

 

      18 червня 2020 року в приміщенні Будинку профспілок відбулося засідання з питань реагування на прийняття в.о. голови Держводагенства Михайлом Хорєвим низки наказів про реорганізацію  міжрайонних управлінь водного господарства. В роботі засідання взяли участь голова Профспілки працівників АПК Світлана Самосуд, голова Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу Василь Хвостіков, адвокат Профспілки Людмила Дідурик, завідуюча відділом економічного захисту трудящих та соціально-трудових відносин Тетяна Марченко, голова первинної профспілкової організації БУВР середнього Дніпра Володимир Шалівський, голови та представники профспілкових організацій  міжрайонних управлінь водного господарства Ольга Бабак, Валентина Шевчук та Ірина Лозицька.

      Червоним маркером визначили учасники наради неприйнятність передбачених наказами заходи, що несуть загрозу масових скорочень працюючих управлінь. Вивчили успішні практики боротьби з такими рішеннями керівництва галузі, розробили «дорожню карту» заходів та дій по недопущенню знищенню стратегічної галузі економіки.

      Вирішили:

-          задіяти всі наявні можливості та інструменти, від соціального діалогу до мирних протесних акцій для врегулювання ситуації;

-         звернутись до уряду з вимогою відбору керівників водної галузі за критеріями фахового та професійного потенціалу.