background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Засідання громадської ради

 Перше засідання громадської ради при Держводагентстві у 2021 році відбулося 18 березня в режимі відеоконференції під головуванням Брагінця Ігоря Васильовича.

 

На початку засідання з вітальним словом виступив Голова Державного агентства водних ресурсів України. Насамперед Валентин Михайлович подякував за запрошення долучитись до обговорення та зазначив, що Агентство завжди відкрите до діалогу з громадськістю. Він також наголосив на важливості отримання інформації саме з першоджерела, оскільки вона є правдивою, зокрема в контексті чуток, які точаться навколо Держводагентства останнім часом.

 

«Відкритий діалог з громадськістю для нас є надзвичайно важливим. Ми готові вислуховувати усі пропозиції, давати відповіді на питання та враховувати думку громадськості при прийнятті важливих рішень», — підкреслив Валентин Шліхта.

 

Голова Держводагентства також відповів на запитання членів громадської ради, зокрема щодо ситуації з пролонгацією терміну дії Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро. Валентин Шліхта розповів, що проєкт вже проходить погодження всіма зацікавленими сторонами, у тому числі органами місцевої влади, а також вніс пропозицію щодо винесення проєкту на обговорення членами ради.

 

Наприкінці очільник Агентства побажав громадській раді ефективної роботи та виступив за збільшення частоти засідань ради, що викликало схвальні відгуки учасників обговорення.

 

На порядок денний засідання ради 18 березня було винесено 5 питань, частина з яких організаційні. Зокрема, члени громадської ради одноголосно обрали секретаря ради, затвердили звіт про роботу громадської ради у 2020 році (з перенесенням частини питань на 2021 рік, які не вдалося реалізувати з урахуванням карантинних обмежень) та прийняли за основу план роботи ради на 2021 рік.

 

З питання підготовки до зрошувального сезону 2021 року доповів заступник директора департаменту-начальник відділу взаємодії з водогосподарськими організаціями департаменту управління водними ресурсами Держводагентства Вячеслав Розгон. Він розповів про хід виконання завдань з підготовки меліоративних систем відповідно до наказу Держводагентства від 18.12.2020     № 1106 «Про заходи щодо підготовки водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи в 2021 році». Також поінформував, що ремонтні роботи на об’єктах інженерної інфраструктури та насосних станціях міжгосподарських зрошувальних систем на площі 624,8 тис. га будуть завершені до 1 квітня 2021 року.

 

Окрім того, члени громадської ради заслухали доповідь заступника директора департаменту-начальника відділу забезпечення водними ресурсами департаменту управління водними ресурсами Держводагентства Ігоря Гопчака про поточну ситуацію щодо пропуску весняного водопілля, зокрема можливого підтоплення територій та населених пунктів Карпатського регіону внаслідок проходження дощових паводків.

 

Обидві доповіді було взято до уваги. Також пролунали пропозиції визначитися з періодичністю проведення зборів громадської ради та винести на майбутні обговорення питання якості води.

         У роботі громадської ради при Держводагентстві прийняла участь завідуюча відділом виконавчого апарату Профспілки Тетяна Марченко.