background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Відбалася конференція

Учора відбулася конференція «Український АПК - європейський шлях чи “таёжный” союз?»

 Частина 2. Буде фермер - буде село, буде село - буде Україна!

  Асоціація фермерів та приватних землевласників України, Українська аграрна конфедерація, Профспілка працівників АПК України, Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України, юридична компанія «Winner» висловлюють своє занепокоєння, так як найбільші побоювання 2020-го року справдилися: абсолютно не реалізовано те, що мало забезпечити підґрунтя відкриття ринку землі. Гроші освоєні, а результатів немає.

 На сьогоднішній день все більше потребує вирішення питання – яким чином виконувати любі «грандіозні плани», які затверджуються у вигляді стратегій та концепцій, і головне, хто це буде виконувати. Бо, на думку учасників крнференції, виконувати може тільки розробник та ті, кому це потрібно. Як створити таку синегрію, яка поведе та об’єднає українців?

 До певного моменту таким інструментом була Концепція розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018 – 2020 роки. Що не так і що робити? Чи залишиться українська земля основним національним багатством? Про це і багато іншого обговорено на конференції спікерами заходу та учасника конференції.

Учасники конференції вважають, що даний захід стане практичним кроком об’єднання українців на всіх рівнях від села до міста у розвитку малого та середнього бізнесу на прикладі розвитку сільської місцевості, створенню демократичного суспільства та збереження України. На найбагатшіх землях Європи мають жити найзаможніші селяни Європи!

Прийнято рішення:

-          активізувати роботу  об’єднаного Штабу по захисту рідної землі;

-         провести  найближчим часом Форум «Захист рідної землі»;

-         надіслати звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо відтермінування продажу землі до 01.07.2022 року.