background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Засідання президії Профспілки працівників АПК

 14 вересня ц.р. у м. Одесі та в режимі онлайн відбулось засідання президії ЦК Профспілки працівників агропромисловому комплексі України

На засіданні  були обговорені актуальні та важливі питання роботи членських організацій Профспілки та прийнято ряд важливих рішень, а саме:

Про виконання  основних показників бюджету Профспілки  працівників АПК та Кошторису ЦК Профспілки за І-ше півріччя 2021 року, де велику увагу звертали  на критичний стан фінансового забезпечення роботи Профспілки, невиконання статутних норм окремими членськими організаціями перед ЦК Профспілки. Також президія ЦК Профспілки заслухала інформацію про роботу організаційних ланок Одеської обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості та Херсонської обласної організації профспілки працівників АПК з питання фінансового забезпечення обласних організацій профспілки, повноти,  своєчасності та розподілу членських профспілкових внесків та визнала їх роботу такою, що частково відповідає нормам Статуту Профспілки. Звітували керівники вищеназваних обласних ланок Володимир Кісєльов та Натвлія Харєва

 Розглянули питання про роботу обласних організаційних ланок профспілки з питань охорони праці на підприємствах та виконання Резолюції №5  VII з’їзду  Профспілки працівників АПК.

  Підтримали Звернення  Запорізької обласної організації профспілки  працівників АПК до вищих органів законодавчої та виконавчої влади щодо встановлення мораторію на  підвищення  будь-яких тарифів та цін у період пандемії COVID-19. За підписом Голови Профспілки Світлани Самосуд такі Звернення були направлені Президенту України Володимиру Зеленському, до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

 Прийнято рішення про участь Профспілки у Всеукраїнському огляді на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей влітку 2021  року та затверджено  Список колективів дитячих оздоровчих закладів, керівників профспілкових організацій, підприємств для відзначення нагородами ФПУ та Профспілки працівників АПК. Серед них найкращі колективи та профспілкові лідери Вінницької, Київської, Львівської та Чернігівської областей.

 

   Розглянуто Заяву Голови Федерації профспілок України, Голови СПО об’єднань  профспілок Григорія Осового від 08.09.2021 року щодо порушення конституційних прав працівників і їх представників профспілок, рішенням Погоджувальної Ради Верховної ради України до порядку денного першого осіннього засідання парламенту внесені на розгляд законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції трудових відносин» № 5371 та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність» № 5388 та прийнято рішення, якщо при організації акцій протесту ФПУ та СПО об’єднань профспілок, всім організаційним ланкам Профспілки працівників АПК взяти активну участь у акціях протесту восени 2021 року у зв’язку із діями влади, спрямованими на дерегуляцію трудових відносин.