background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Засідання Конгресу!

 25 травня 2022 року відбувся Конгрес  Профспілки муніціпальних працівників Швеції KOMMUNAL на якому із Зверненням виступила Голова Профспілки працівників АПК Світлана Самосуд. Виступ додається

 Шановні делегати  та  учасники Конгресу,  дорогі сестри і брати !

 Маю за честь привітати вас від імені членів Профспілки  працівників агропромислового комплексу України, які навіть всупереч війні працюють у сільському господарстві, харчовій та переробній та інших галузях промисловості України.

Сьогодні для вас  дуже важливий день. Ви підводите підсумки роботи за попередній період, у якому була ваша суттєва допомога також членам Профспілки працівників АПК України.

Хочу вас запевнити, що вона була надважливою для Профспілки АПК щодо організаційного зміцнення та просування її на шляху до євроінтеграції. Ми щиро дякуємо кожному члену Профспілки «Комунал» за цю допомогу і за багаторічну нашу спільну роботу  і солідарну підтримку.

 

На жаль, я не можу не сказати про те, що вже  третій місяць відбувається в Україні, адже і  ваш Конгрес проходить у надзвичайно складний час для усього цивілізованого  світу, коли у Центрі Європи йде страшна війна, розв’язана росією проти українського народу і всього європейського порядку, який будувався роками, а  той століттями.

 

Путін та його подільники  мріяли зламати Україну за декілька днів, але наткнулись на безпрецедентний спротив українського народу і потужну міжнародну солідарність та справжню європейську єдність.  Нам дуже важливо і приємно, що всі європейські держави в тому числі Швеція і її народ стали плечем до плеча на підтримку українського народу.

 

Профспілка працівників АПК України щиро вдячна за надання  притулку  та гуманітарної допомоги мільйонам наших  біженців, які залишись без даху над головою та будь яких  засобів для існування.

Російські варвари стерли з лиця землі не лише Маріуполь, Охтирку, половину Харкова, Чернігова, знищуються повністю маленькі містечка і села. Третина України стоїть в руїнах, або знаходиться в окупації.

Окупанти крадуть і  вивозять запаси зерна українських фермерів і сільгосппідприємств, обстрілюють ракетами елеватори і зерносховища, крадуть сільськогосподарську техніку. 

Страшних катувань зазнають мирні мешканці: жінки, чоловіки, літні люди і найстрашніше це згвалтування і вбивства дітей.  Цей жах потрібно зупинити. Нація російських фашистів має бути не лише покарана, а взагалі ізольована  від усього цивілізованого світу. І зробити це ми повинні разом з усіма демократичними країнами світу.

 

Ми бажаємо миру і добра усім членам Профспілки «Комунал», які працюють на забезпечення продовольчої безпеки та процвітання вашої держави. Бажаємо на найвищому рівні провести ваш Конгрес, прийняти правильні, виважені рішення на користь людини праці та зміцнення профспілкового руху, як у Швеції, так і у свій Європі, а Україна це також Європа!

Вірю в нашу спільну перемогу! До зустрічі у вільній, незалежній Україні!