background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Тривають збирання і змагання в Запорізькій області!

Збирання зернових у нашій області триває. У поточному році планується зібрати понад два мільйони тонн зерна.
Звичайно, хлібороби нашого краю зроблять усе, щоб досягти наміченого.
У період збору врожаю зернових в області традиційно проводиться змагання серед колективів збиральних ланок за найвищу продуктивність праці на приз заслуженого механізатора України Івана Мартиненка.
Приз імені Івана Полікарповича Мартиненка був заснований в червні 1972 року. Його вручають комбайновому екіпажу на збиранні ранніх зернових культур, який за п’ятиденку доб’ється найвищих показників у виконанні норм виробітку на збиранні врожаю незалежно від марки комбайна. Члени ланки нагороджуються Почесною грамотою колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації і президії обкому профспілки працівників агропромислового комплексу, цінними подарунками. Підсумки змагання підводяться за кожну з чотирьох п’ятиденок жнив.
Упродовж 42 роки цей приз отримали близько 165 збиральних ланок, це майже 650 комбайнерів, їхніх помічників, шоферів, трактористів на відвезенні соломи.
За результатами першої та другої п'ятиденок на цьогорічних жнивах переможцями визнані колективи збиральних ланок ТОВ «Гайчур» Новомиколаївського району у складі комбайнера Івана Миколайовича Колесниченка, водіїв Олександра Васильовича Пильгуна й Сергія Михайловича Сенгуріна. Ці трудівники комбайном «Tucano-440 Claas» намолотили й автомашинами вивезли на тік 1108 тонн зерна з площі 218 гектарів при врожайності понад 50 центнерів на круг, та ВСК “Нива” Михайлівського району у складі комбайнера Мосненка Олександра Миколайовича, помічника комбайнера Катеренюка Дмитра Михайловича, який комбайном «John Deere» 9560 намолотив 616 тон зерна з площі 153 га.
Це неоціненний внесок у перший запорізький мільйон тонн.

Членам збирального екіпажу було вручено обласний перехідний Приз, Почесну грамоту Департаменту агропромрозвитку ОДА й президії обкому профспілки працівників АПК, та цінні подарунки.


Заступник голови обласного 
комітету Л.Г. Отращенко