background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

На полях Дніпропетровщини тривають жнива!

За даними районних управлінь агропромислового розвитку Дніпропетровської області станом на 24 липня 2014 року зібрано урожай ранніх зернових культур більш ніж з 90 відсотків площі збирання, очікувана урожайність близько 30 ц/га.
Жнива-2014 проходять в непростих погодних та економічних умовах, але не дивлячись на це, всі колективи агроформувань області працюють згуртовано на завершення жнив в технологічні терміни та без втрат. В збиранні ранніх зернових задіяні більше 3,5 тисяч комбайнів та майже 20 тисяч чоловік - членів комбайнових екіпажів, водіїв, інших обслуговуючих працівників.
Традиційно Дніпропетровська обласна організація профспілки працівників АПК спільно з Департаментом агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської облдержадміністрації та Союзом роботодавців ухвалили постанову, яка регламентує організацію жнив та передбачає проведення обласного трудового суперництва «Жнива 2014», головним критерієм оцінки в якому є найвища продуктивність праці.
Профспілковими організаціями Дніпропетровської області всіх рівнів взято під контроль систему оплати праці, матеріального заохочення, безпечні та належні умови праці, безкоштовне харчування, своєчасний підвіз води та ін.
На рівні господарств підсумки підводяться щоденно, на рівні районів – за відпрацьовані п’ять днів.
Найчіткіше працює система трудового суперництва в Новомосковському (голова РПО Тимченко В.К.), Томаківському (голова РПО Літвінов В.М.), Васильківському (голова РПО Бондарь М.М.), Нікопольському (голова РПО Донець О.Ф.), Солонянському (голова РПО Москаленко М.Л.) районах.
Кращі жниварі за підсумками роботи нагороджуються спільними грамотами районних державних адміністрацій і районних профспілкових організацій та грошовими преміями.
Наприклад, за підсумками другої п’ятиденки в Новомосковському районі по збиранню ранніх зернових серед комбайнових екіпажів перемогу здобули комбайнери та водій із ПП «АПФ «Довіра» з с. Михайлівки – Юрій Миколайович Петров, Володимир Олександрович Макеєв та Євген Володимирович Євтушенко. З площі 268 га на комбайні «Акрос-530» хлопці намолотили 1369 тонн зерна, а водій перевіз 950 тонн збіжжя.
Грамоти, квіти та матеріальні винагороди вручили хліборобам голова Новомосковської райдержадміністрації Наталія Володимирівна Коломенська, начальник Управління агропромислового розвитку Сергій Петрович Панченко та Голова районної профспілки працівників АПК Володимир Кузьмович Тимченко, привітавши їх із заслуженою перемогою та побажавши витримки і наснаги на майбутнє.


До речі, ПП «АПФ «Довіра» Новомосковського району під керівництвом Віктора Івановича Струка вже закінчила жнива. За дев’ять днів було обмолочено 442 гектара ранніх культур. Озима пшениця дала урожайність 51,5 ц/га, ячмінь – 51,2 ц/га, середня по господарству – 51,2 ц/га.
На сьогодні практично завершені жнива в Апостолівському, Верхньодніпровському, П’ятихатському, Солонянському, Софіївському, Криворізькому, Криничанському районах.

Результати по районам завантажити.

Комісія по  підведенню підсумків обласного трудового суперництва на жнивах 2014 року