background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Офіційне звернення ЦК Профспілки працівників АПК до Глави Держави та Голови ВРУ щодо негативних наслідків у разі прийняття законопроекту № 4309а від 21.07.2014

 

Шановний Петре Олексійовичу!
Шановний Олександре Валентиновичу!

Центральний комітет Профспілки працівників АПК України, одного з найбагаточисельніших громадських об’єднань працівників АПК України, висловлює глибоке занепокоєння щодо негативних наслідків для АПК у разі прийняття законопроекту №4309а від 21.07.2014.
Законопроектом передбачається скасування фіксованого сільськогосподарського податку і режиму акумуляції ПДВ на рахунках сільгосптоваровиробників, які обробляють понад 1 тис. га землі, а їх річний обсяг реалізації продукції перевищує 20 млн. грн.
Втрата можливості використання спеціального режиму з ПДВ призведе до втрати 25% обігових коштів і вдарить, перш за все по господарствах середнього розміру, частка яких перевищує 40%, а в окремих областях більше 60%.
Нова редакція податкових змін залишить за межею виживання цілі галузі агропромислового виробництва, більшість з яких стануть планово збитковими. По суті, це буде найбільшим ударом по сільському господарству держави.
Розпад сільськогосподарських підприємств на дрібні суб’єкти господарювання призведе до масового скорочення найманих працівників, суттєвого зростання рівня безробіття, загостренню соціально-економічної ситуації у сільській місцевості.
В умовах посилення конкуренції на ринках світу на етапі вступу України до ЄС такий крок для АПК, що демонструє економічне зростання – може виявитися летальним і завдасть невиправної шкоди не тільки аграрному сектору і селянам, а і в цілому Україні.

З глибокою повагою
Голова Профспілки І.С. Сопелкін

№ 01/88 від 29.07.2014 року