background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Триває звітно-виборна компанія в Дніпропетровській обласній організації профспілки працівників АПК

28 серпня 2014 року Новомосковська районна профспілкова організація працівників АПК провела VII звітно-виборну конференцію.
В роботі конференції взяла участь Смирна Галина Миколаївна - голова Дніпропетровської обласної профорганізації працівників АПК.
Робота звітно-виборної конференції працівників АПК розпочалась з доповідді голови райкому профспілки В.К. Тимченка. Володимир Кузьмович підбив підсумки діяльності профорганізації району з грудня 2009 року по серпень 2014 року, детально проаналізував актуальні проблеми, розповів на що забракло сил та можливостей, окреслив орієнтири на прийдешній рік.
Зокрема, доповідач зазначив, що на сьогодні у складі районної профспілки діють 55 первинних організацій, які налічують 4500 осіб. Найбільш значущими питаннями які розглядались під час пленумів та засідань президій райкому за останні 5 років, стали укладання колективних договорів, як шлях до забезпечення соціальних стандартів, мотивації профчленства, ефективність громадського контролю первинних профорганізацій за виконанням положень Закону України «Про охорону праці», дотриманням трудового законодавства, а також посилення захисту прав членів профспілки за нових суспільних умов.
Районна профспілкова організація у звітному періоді працювала в складних соціально-економічних умовах реформування підприємств АПК та фінансової кризи. Середньомісячна заробітна плата працівників сільського господарства поступово підвищувалася за умов гарантованої мінімальної плати та прожиткового мінімуму. Профспілкові комітети спільно з адміністраціями агропідприємств вирішували проблеми, серед яких: створення належних побутових умов для членів профспілки, забезпечення їх харчуванням за пільговими цінами, придбання спецодягу, засобів захисту, проведення медичних оглядів певних категорій на виробництві та організація оздоровлення самих працюючих та дітей шкільного віку.
Через колективні договори, районну регіональну угоду разом з управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації вирішувались питання стабілізації сільськогосподарського виробництва, ліквідації заборгованості та своєчасної виплати заробітної плати, розрахунків за земельні та майнові паї, врегулювання трудових відносин, зайнятості та соціально-економічного захисту працівників села.
В звітній доповіді голова райпрофорганізації Тимченко Володимир Кузьмович наголосив, що основні завдання профспілки на новий звітний період - покращення життя членів профспілки через підняття рівня сільгоспвиробництва, підвищення рентабельності в рослинництві та тваринництві, збільшення виробництва валової продукції, ріст економічної єфективності та розвиток соціальної сфери сільських територій.
Делегати конференції по-діловому обговорили доповідь, зупиняючись на невирішених проблемах, дали оцінку діяльності райкому, визначили, що варто міняти в роботі, внесли свої пропозиції. У час, коли країна започаткувала європейський вектор розвитку, варто і профспілкам вивчати європейський досвід, де система соціального діалогу є чи не найсильнішим ланцюгом толерантних взаємин: влада – роботодавці –профспілки. А досягти мети можна тільки тоді, коли профспілки є дієвими, зі справжньою громадською позицією, яку має Новомосковська районна профорганізація.
Всі виступаючі визнали роботу районної профспілкової організації за звітний період задовільною та пропонували затвердити звіт ревізійної комісії.
За підсумками відкритого голосування головою районної профорганізації одноголосно було обрано Тимченка Володимира Кузьмовича, який близько 15 років очолює Новомосковську РПО і за підсумками огляду-конкурсу на кращого профспілкового лідера-керівника Професійної спілки працівників АПК України за 2012 рік визнаний переможцем в номінації «Кращий лідер-керівник районної, міської організації профспілки»
За звітний період визнавались кращими по Україні і відзначались Дипломами і Почесними грамотами Всеукраїнської профспілки працівників АПК колдоговора підприємств – за 2010 рік ТОВ «Агрофірма ім. Горького» (голова ППО Лимарь Т.В.); за 2011 рік – СТОВ «Злагода» ( голова ППО Коцюба А.О.), за 2012 рік – ТОВ «Агрофірма «Відродження (голова ППО Підлужна В.С.).
Грамотами обласної профорганізації працівників АПК за підсумками роботи у звітному періоді та за плідну працю в Профспілці, високий професіоналізм і вагомий внесок у роботу по захисту прав та інтересів членів профспілки агропромислового комплексу були нагороджені голови первинних профспілкових організацій СТОВ «Злагода» Коцюба А.О., ТОВ АФ ім. Горького Лимарь Т.В., ДП «Агрофірма «Мрія» Непорада О.Ф., Гвардійської селищної ради Григорова Н.П., Піщанської сільської ради Дробот Л.В. і Вільненської сільської ради Хусаінова С.І.

Постановою конференції новообраному складу райкому профспілки ухвалено розглядати укладання колективних договорів профкомів з роботодавцями як основний механізм вирішення соціально-економічних проблем працівників та відстоювати підвищення складової заробітної плати у собівартості продукції підприємства до 20-25%, посилювати єдність та згуртованість профспілкових лав задля захисту прав членів профспілки.



Оргвідділ Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників АПК