background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

Школа східного партнерства 19-22 вересня 2014р.

 Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства спільно з Українською школою політичних студій провели “Школу Східного партнерства”, яка проходила 19-21 вересня 2014 р. у Києві.

Участь взяли відібрані на конкурсній основі 25 представників з усієї України: представники організацій громадянського суспільства: громадських організацій, благодійних фондів, профспілок, асоціацій, мереж, аналітичних центрів. Профспілку працівників АПК України представляла БАРИШЕВА Катерина, консультант ЦК профспілки з молодіжної політики.

Метою школи - підвищення рівня знань про особливості політики Східного партнерства, її цілей та завдань, громадського виміру Східного партнерства та особливостей комунікації з владними інституціями Європейського Союзу. Окрема увага була приділена також питанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Школу організовано за підтримки Європейської комісії та сприяння Міжнародного фонду “Відродження”.

В заході приймав участь Ян Томбінський — польський дипломат, голова представництва Європейського Союзу в Україні, Піркка Тапіолу – посол ЄС, а саме в Молдові. Говорили дипломати українською мовою, що безумовно, було дуже приємно. Кожен з них  висловив сподівання, що українська колись стане однією з офіційних мов в Європейському союзі. Також приємно було чути Олександра Сушко, Ігоря Когута та інших поважних спікерів.

Серед основних меседжів, що неодноразово звучали стосовно стану України було те, що ми маємо самі відновлювати свою державність, Європа лише за таких умов готова допомагати – ніхто і ніколи не буде роботи будь-що для нас, якщо ми самі не візьмемо ініціативу у власні руки. Зокрема, Ян Тамбінський наголосив, що те, що сьогодні відбувається в Україні – це результат маніпуляцій. Від початку, Україна – це країна великих можливостей, апріорі, не має бути бідною. Також говорили про інформаційну політику, про європейську бюрократію. Дуже цікавим була презентація Української національної платформи про місію та напрямки своєї роботи. Розбирали основні положення Угоди про Асоціацію з ЄС: завдання для України. Дискутували на тему європейських цінностей .

На останок, хочу додати, що такі змістовні та насичені програми для молоді мають відбуватися якомога частіше. Щиро вдячні за співпрацю Українській національній платформі.