background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

День працівників сільського господарства відзначили проведенням VI Міжнародного конгресу «Аграрний Олімп»

За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України у Києві відбувся VI Міжнародний конгрес «Аграрний Олімп», який було приурочено до Дня працівників сільського господарства. В присутності понад 500 осіб з усіх регіонів Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка вручив аграріям державні нагороди.

"На цьому світі є лише дві найпочесніші місії: боронити та годувати країну", - такими словами Міністр Ігор Швайка привітав працівників галузі з днем працівника сільського господарства.

Щодо учасників, то в заході взяли участь політики, керівники та фахівці провідних аграрних підприємств, науковці, експерти сільськогосподарської галузі, які виступили з доповідями.

Було підбито підсумки роботи 2014 року та проведено панельні дискусії щодо стану зернового ринку, стратегії розвитку та особливостей ціноутворення масложирового комплексу, стану розвитку плодоовочівництва та картоплярства, міжнародних проектів для розвитку сільського господарства в Україні тощо.

Під час дискусій із виступом про сучасний стан та тенденції розвитку молочної галузі до учасників звернувся член наглядової ради «Терра Фуд» Вадим Чагаровський. Зокрема, він зазначив, що молочна галузь у цьому році показує непоганий результат. «Маємо такі ж самі цифри виробництва продукції, які були минулого року, і це непогано, оскільки спостерігалося закриття ринків для українських товарів та впала купівельна спроможність населення. Крім того, через торгівельні війни з Росією молочна галузь доволі вдало переорієнтувала ринки збуту. Результатом цього, стало те що за 9 місяців поточного року українські молочарі експортували на 15% продукції більше, ніж за аналогічний період минулого року», - сказав Вадим Чагаровський та додав, що необхідно розвивати внутрішній ринок, а на найближчі п’ять років стратегія експорту повинна стати основою для молочних компаній.

Про ринок цукру України доповів голова правління НАЦУ «Укрцукор» Микола Ярчук. Він зазначив, що наразі в Україні працюють 42 цукрових заводи, які повністю забезпечать потреби держави у цукрі. «Завдяки хорошим природним умовам та напруженій роботі працівників галузі у цьому році вдалося зібрати урожай цукрових буряків понад 45 тонн з гектара, і, таким чином, досягти європейського рівня врожайності. Наразі ведуться перемовини щодо експорту українського цукру», - зазначив Микола Ярчук.


Інформація відредагована та доповнена (джерело: http://minagro.gov.ua/)