background
На головну сторінку - Новини - Новини Профспілки

ПРОФСПІЛКИ ГОТОВІ ВИВЕСТИ НА ВУЛИЦІ 10 ТИСЯЧ АКТИВІСТІВ

16 грудня 2014 р., о 14.00 у Інформаційній агенції «Укрінформ» відбулася  прес-конференція за участю керівництва Федерації профспілок України.

Тема: «НІ - ПРОДОВЖЕННЮ УРЯДОВОЇ ПОЛІТИКИ «ЗАТЯГУВАННЯ ПАСКІВ» ЗА РАХУНОК ЛЮДИНИ ПРАЦІ!»

- ФПУ виступає проти "безстрокової шокової терапії", що проводить Уряд;
- Урядові реформи виштовхують працівників на майдани.

Серед учасників прес-конференціїбули: 

Драп’ятий Євген Михайлович – в.о. Голови ФПУ; Біла Наталя Миколаївна, заступник голови профкому Серійного заводу «Антонов»;  Кубанський Сергій Анатолійович, заступник голови Ради Київської міської профспілки охорони здоров’я; Романюк Сергій Михайлович, заступник голови Профспілки освіти і науки України.рофсоюзные организации резко раскритиковали программу нового Кабмина и грозят массовыми протестами.

ФПУ виступає з різким незадоволенням новою програмою дій Уряду. 

Нагадаємо, що КМУ має наміри посилити економію бюджетних коштів виключно за рахунок обмеження, а в окремих випадках й скасування, законних прав та гарантій найбільш незахищенних громадян: пенсіонерів, студентсва, молоді, ветеранів праці, чорнобильців.  Ці дії принижують гідність людини праці, знищують перспективи молоді на отримання якісної  освіти та смореалізації, погіршують клімант в освітній сфері загалом.

Федерацією профспілок України підготовлено Заяву ФПУ і направлено відповідні листи до Глави держави, Уряду країни, депутатських фракцій Верховної Ради України із зазначених питань, та планується проведення Всеукраїнської акції протесту у м. Києві 23 грудня 2014 року – пікетування Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України – у разі не реагування на звернення і вимоги профспілок.

В Федерації підкреслюють, що за останій час доходи населення України скоротилися в 3 рази, зростаєє заборгованість по заробітній платі.

 Профспілки готові сісти за стіл переговорів, працювати спільно з Урядом над вирішенням таких важливих питань як  пошук шляхів залучення коштів, використання альтернативних джерел наповнення бюджету, виведення ринку праці з тіньової завіси.  Є вже й конкретні рекомендації, що направлені до відповідних інстанцій.

ФПУ сьогодні об'єднує 7,2 млн. членів профспілок, отже наша думка має буди почута та врахована! 

На запитання журналістів  щодо кількості учасників протестної акції, прозвучала цифра 10 000 заявлених учасників. І, здається, що цифра ця може швидко зрости, якщо до акції протесту приєднаються всі студентські колективи навчальних закладів України.