background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Семінар профспілкових працівників АПК України в Луганській області

 «Дякуємо, що ви нас не залишили!»

Це слова подяки учасників семінару - керівників організаційних ланок новоствореної Луганської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу, який відбувся у м. Сєверодонецьку 16-17 лютого ц.р. за сприяння та спонсорської підтримки Міжнародного союзу IUF.

Відкриваючи семінар,  заступник Голови Профспілки Світлана Самосуд привітала від імені Центрального комітету, президії та  особисто Голови Профспілки  Ігоря Сопелкіна  усіх членів профспілки зі створенням  та  реєстрацією Луганської  обласної організації.  Розповіла про основні напрямки діяльності  та проблеми, які сьогодні стоять перед Профспілкою, про  шляхи їх вирішення.

Учасникам семінару приємно було познайомитись з Головою Луганської обласної ради профспілок Валерієм Чернишем, який розповів про ситуацію в області та завдання профспілкових організацій з розбудови і  зміцнення профспілкового руху в області, ведення соціального діалогу та багато інших питань. В свою чергу, хочемо подякувати Валерію Сергійовичу за надання практичної допомоги не лише у організації  цього семінару, а й у створенні обласної організації профспілки працівників АПК. Це справжня солідарна робота і підтримка, якої сьогодні замало у профспілковому русі.

 Протягом двох днів учасники семінару змогли отримати вичерпні відповіді на найактуальніші питання, які сьогодні турбують профспілкових працівників: це і мінімальна заробітна плата – 3200,  як використовувати та розраховувати на практиці цю гарантію, враховуючи норми галузевих угод,  це й питання мораторію на землю, отримання нових сертифікатів на земельні паї, створення територіальних громад та багато-багато інших.

Координатор IUF Дмитро Степанюк розповів про активну співпрацю з Профспілкою працівників АПК України та глобальні профспілкові кампанії за права працівників,  які проводить IUF у світі, провів тренінг на тему «Що таке Профспілка», «Основні проблеми на робочому місці», що дуже сподобалось усім учасникам семінару, бо самостійна активна робота підкреслила значимість і роль  кожного  у профспілковій роботі і житті.

Не менш зацікавлено та активно ставили питання адвокату Профспілки Людмилі Дідурик та завідуючій відділом із соціально-економічного захисту трудящих ЦК Профспілки Тетяні Марченко, бо у повсякденній роботі  профспілкові працівники мають багато реальних проблем, відповіді на які можуть дати лише фахівці-практики. Тому і не було питань, які залишились без конкретних відповідей.

Голова Луганської обласної організації профспілки працівників АПК Олексій Костильов розповів про складності роботи  в умовах воєнних дій та запевнив, що зробить все для консолідації та зміцнення обласної організації профспілки, тому що не можуть бути кинутими на призволяще люди в таких тяжких умовах.

Учасники семінару  щиро дякували організаторам за те, що цей семінар відбувся, але найзворушливішими були слова однієї із учасниць: «Спасибі, що ви про нас не забули і не залишили у скрутний час».

І ці слова надихають нас на подальшу активну роботу, а профспілкова робота є однією з нелегких, але вкрай необхідних для людей праці.