background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Засідання круглого столу на Львівщині

 Днями у Львівській обласній організації профспілки працівників  АПК відбувся круглий стіл з участю  керівництва та спеціалістів   департаментів агропромислового розвитку, економіки, освіти облдержадміністрації, керівників аграрних закладів професійно-технічної освіти, окремих роботодавців, на якому розглянуто питання співпраці між підприємствами агропромислового комплексу різних форм власності та професійно-технічними  навчальними закладами  з

метою подальшого працевлаштування випускників, залучення потужностей підприємств для проходження практики учнів, закріплення молоді на виробництві.

        Визначені основані напрями  роботи та участь профспілок в цій діяльності, прийняті відповідні пропозиції.

 

ПРОПОЗИЦІЇ

 круглого столу об»єднання директорів ПТНЗ аграрного профілю із роботодавцями за участю обкому профспілки працівників АПК Львівщини

 23 березня 2017 року

  1.Порушити клопотання перед департаментом агропромислового розвитку Львівської ОДА про подальше заключення договорів про співпрацю між навчальними закладами ПТО і роботодавцями під егідою та за сприяння ОДА.

2.Вирішити питання безкоштовного довозу учнів ПТУ сільської місцевості до місця навчання шкільними автобусами. Домогтися включення системи ПТО до державної програми «шкільний автобус».

 3.Звернутися до МОН України про відновлення  видачі учням ПТО, на час проходження ними виробничої практики, тимчасових посвідчень на право керування с/г технікою – як основної передумови реалізації дуальної системи підготовки робітничих кадрів.

4.Ініціювати правове урегулювання діяльності закладів ПТО і роботодавців із втілення новітніх агротехнологій та використання техніки роботодавців для спільного взірцевого ведення с/г робіт у навчальних господарствах училищ, ліцеїв та ВПУ.

 5.Звернутися із проханням у департамент освіти і науки Львівської ОДА вжити заходів для спрощення системи ліцензування діяльності з підготовки окремих професій як необхідного заходу для створення умов з оперативного реагування ДПТНЗ на змінні потреби фактичного ринку праці.

 6.З урахуванням ключової ролі аграрних закладів профтехосвіти, що готують робітничі кадри для двох головних напрямків розвитку економіки України: національної гвардії та дорожнього господарства – прохати МОН клопотати на рівні Кабінету Міністрів України визнати підготовку трактористів-машиністів та водіїв автотранспортних засобів – пріоритетним напрямком професійної освіти України, забезпечивши для цього повне державне фінансування.

 7.Прохати департамент АПК ОДА виявляти сприяння залученню навчальних закладів ПТО до участі у державних програмах розвитку напрямів с\г діяльності, забезпечувати оперативну інформацію про кадрову фактичну потребу регіональної галузі.

 8. Порушити клопотання перед МОН про створення реальної нормативно-правової бази для охоплення гарячого харчування учнів ПТУ.