background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

На Черкащині стартував пілотний проект Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці

  

15 червня 2017 року Черкаська обласна профспілкова організація працівників агропромислового комплексу спільно з представниками Управління держпраці у Черкаській області, Управління агропромислового розвитку Черкаської обласної  державної адміністрації, Федерацією профспілок Черкаської області та Асоціацією фермерів та приватних землевласників Черкаської області провела семінар - нараду голів районних рад профспілки працівників агропромислового комплексу..

     Нарада проходила у формі діалогу і дискусій.

Заступник начальника управління держпраці у Черкаській області Жаркова М.В. виклала цілі і завдання пілотного проекту МОП з подолання незадекларованої праці. Ціль проекту – не лише виявити факти «тіньової» зайнятості, але й з’ясувати причини, що її зумовлюють.

 

 

Пілотна інспекційна кампанія проводиться з метою розширити вплив Держпраці на неформальний сектор економіки України. Своїми партнерами у цій роботі Держпраці вбачає саме профспілки, їх організаційні ланки, органи державної влади та громадські організації.

Пілотна кампанія з виявлення незадекларованої праці передбачає проведення двох основних блоків:інформаційного та інспекційного, які відповідно передбачають надання роз’яснень з питань легального працевлаштування та відвідування суб’єктів господарювання. Були роздані рекламні матеріали для роботодавців та найманих працівників.

     На семінарі розглянуто питання виробничого травматизму в аграрному секторі області.

Начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління держпраці в Черкаській області Карпенко А.А. привернув увагу присутніх на збільшення нещасних випадків на сільськогосподарських підприємствах області, в тому числі зі смертельними наслідками.

В Управлінні держпраці стурбовані недостатньою кількістю технічних інспекторів, що приводить до неналежного інспектування  районів області. Голова Федерації профспілок Черкаської області Шевченко П.В. запропонував провести перемовини з обласною адміністрацією щодо ситуації з виробничим травматизмом в аграрному секторі та пошуку вирішення даного питання.

     Начальник управління агропромислового розвитку Колодка І.Л. у своєму виступі розкрив тенденції розвитку аграрного сектора області, реалії і перспективи введення ринку землі та, з метою реалізації пілотного проекту Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці на Черкащині, запропонував розробити графік проведення районних нарад управління АПР спільно з Профспілкою працівників агропромислового комплексу.

Марина Горлач,

голова обласної профспілки працівників агропромислового комплексу