background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Профспілка АПК Херсонщини долучилась до проекту Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці у неформальному секторі!

22 червня Херсонська обласна профспілкова організація працівників АПК провела VIII засідання Президії. Розглядались питання:

 -  Робочого порядку;

 - Акт перевірки фінансового забезпечення, повноти та своєчасності сплати  членських  профспілкових внесків у Херсонській обласній профспілковій організації працівників АПК;

 - Про передачу повноважень по профспілковому обслуговуванню первинних профспілкових організацій Цюрупинського райкому профспілки працівників АПК, Херсонській обласній профспілковій організації працівників АПК, з червня 2017 року;

 - Про затвердження змін у складі Президії Херсонської обласної профспілкової організації працівників АПК.

 Крім робочих питань відбувся семінар за участю представників Головного управління Держпраці в Херсонській області на тему: «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу».

В контексті заходу обговорювали співпрацю Профспілок, роботодавців, органів місцевого самоврядування у напрамку подолання не задекларованої праці у неформальному секторі. Херсонська область – курортна, саме тому питання офіційного працевлаштування гостро стоїть перед нами.

Ще одним болючим питанням є сезонна робота на полях, адже багато фермерів використовують найману працю поза законом. Голова Новотроїцького райкому Мороз Людмила Миколаївна, Скадовського райкому – Домбровська Людмила Василівна, поділились своїм досвідом у цьому питанні і ще раз підтвердили, що такий проект необхідний нам.

Варто зазначити, що всі учасники активно обговорювали варіанти співпраці та налаштовані змінити на краще ситуацію в нашому регіоні. У підсумку всі дійшли спільної думки, що лише об’єднавшись та згуртувавши наші сили ми зможемо досягти бажаного результату.

Висловлюємо подяку Олішенко Лесі Миколаївні – заступнику начальника з питань праці,   Головного управління Держпраці в Херсонській області та Кравець Ірині Віталіївні – начальнику відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, Головного управління Держпраці в Херсонській області.            

Тетяна Кулішова, зав.орг.відділом