background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Керівництво ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» вчергове демонструє свою неповагу до Закону України??? Профспілкова відповідь – СОЛІДАРНІСТЬ і цілеспрямована ДІЯ

Всупереч вимогам національного законодавства і нормам міжнародного трудового права 9 серпня 2017 року  вже втретє адміністрація  ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» зірвала початок переговорів з укладання нового колективного договору. Керівництво Підприємства такими своїми діями підштовхує працівників гуртуватись, а Профспілку - залучати до відновлення законних прав все більше державних органів, політиків і міжнародні інституції.

Вже сьогодні біля тридцяти працівників Підприємства у вільний від роботи час захотіли на власні очі пересвідчитись у готовності адміністрації сісти за стіл переговорів. Коли вони зрозуміли, що переговори знову зриваються, то направили делегатів до керівництва Підприємства з пропозицією проведення зустрічі з робітниками для пояснення причин порушень Закону та віднайденя відповідей на наболілі  соціально-трудові питання, проте їх прохання було проігноровано.

Слід відзначити, що вже в четвертий раз на підприємство не допускається заступник Голови профспілки працівників АПК Сергій Кондрюк, хоча завчасно керівнику Підприємства направляються офіційні листи про мету візиту посадової особи Профспілки і наголошується про неприпустимість перешкоджання профспілковій діяльності.

Важливо відмітити, що для з’ясування ситуації з дотриманням на  ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» основоположних норм Конвенцій МОП, на Підприємство прибув координатор всесвітньої профспілки IUF Дмитро Степанюк, а в рамках профспілкової солідарності – делегація Чернігівського обкому АПК на чолі з Володимиром Ворохом.

Підтримку первинці ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» висловили листами десятки профорганізацій з багатьох областей України, а також Голова Первинки Сергій Рудницький отримав числені дзвінки з побажаннями успіху у боротьбі за трудові права.

Чи то з переляку, чи то щоб залякати «кимось» була викликана поліція для з’ясування причин «скопичення» людей біля прохідної ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед». Поліцейські з’ясували, що громадянами України не порушено Закону і вони діють в рамках своїх конституційних прав. В той же час заступник голови Профспілки Сергій Кондрюк зажадав скласти поліцейський протокол про факт перешкоджання профспілковій діяльності, що за допомогою уповноваженого Профспілкою юриста Георгія Сандула і було зроблено.

Тепер інформація про паплюження прав на ведення колективних переговорів на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» знаходиться на контролі Держпраці, Національної служби посередництва і примирення, народних депутатів, міжнародної Профспілки, а з сьогодні ще і у поліції.

Робітники Підприємства, первинка і вся Профспілка серйозно налаштовані домогтись реалізації на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» конституційних трудових прав.