background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Можновладці через злочинні закони намагаються ще більше ускладнити життя українців. Ми готові і будемо боротись за права наших співгромадян

30 вересня 2017 року відбулось  засідання комітету Київської обласної профспілки працівників АПК з порядком денним:

1.       Про поточний момент в Профспілці працівників АПК України.

2.       Про виконання основних показників бюджету Київської обласної профспілки працівників АПК за перше півріччя 2017 року.

3.       Про дообрання членів  президії Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу.

4.       Про обрання заступника голови Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу на громадських засадах.

5.       Про затвердження плану роботи Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу на друге півріччя 2017 року.

  Учасники засідання зазначили що після спекотного літа не менш «гарячою» порою стане і осінній період. Висновок такий зроблений на підставі інформації голови Київської обласної профспілки працівників АПК Василя  Миколайовича Хвостікова – «Про поточний момент в Профспілці працівників АПК України».  

За ініціативи Центрального комітету Профспілки працівників АПК проведяться  засідання колегіальних органів, зібрання профактивів, зустрічі в трудових колективах з тим, щоб сформувати консолідовану позицію і бути готовим до солідарних дій на захист трудових прав спілчан.

Було відзначено що профспілковий марш влітку 2015 року добряче налякав владу і вона через зміни та нові законодавчі акти намагається нівелювати роль профспілок в суспільстві, однієї з найпотужніших і організаційно збалансованих громадських організацій. 

Позиція членів комітету одностайна в тому, що тільки профспілки сьогодні зможуть і мають відстояти права людини праці, пенсіонера.  Можновладці через злочинні закони намагаються  ще більше ускладнити  життя українців. Ми готові і будемо боротись за права  наших співгромадян - такий висновок зробили члени комітету за підсумками розгляду першого  питання порядку денного.

  Не менш емоційно напружено пройшов аналіз фінансового стану організацій профспілки. Фінансова дисципліна, відповідальність керівників за витрачання коштів та виконання статутних відрахувань мають стати нормою.

  Відбулись зміни і у виконавчому виборному органі, членами президії  Київської обласної профспілки працівників АПК обрані - Кравчук Василь Іванович  (голова Києво-Святошинської районної організації) та Негур Анастасія Олександрівна (голова молодіжної ради організації) . Заступником голови  обрали Калашник Валерія Івановича – голову первинної профспілкової організації ПАТ «Комбінат «Тепличний».

  До плану роботи запропонували внести звіт голови Київської обласної профспілки АПК за пророблену роботу в 2017 році. Аналогічні звіти запропоновано провести в районних та первинних організаціях. Заплановано вивчати та переймати позитивний досвід первинних, районних, обласних організацій профспілки. Передбачено ряд заходів на розвиток молодіжного крила організації.