background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Візит Данських профлідерів

         На Дніпропетровщині 11-15 вересня відбулася четверта Національна конференція, організована Федерацією профспілок України та Об’єднаною федерацією профспілок робітників Данії.

         Історія співпраці Профспілки працівників АПК з профспілкою 3F нараховує десятиріччя. Маючи високий авторитет в суспільстві Данії,  профспілка 3F проводить широку роботу по підняттю іміджу профспілок і конкретній допомозі таким країнам, як Україна, яка тільки стає на шлях лемократизації і реформ, адже  саме дякуючі роботі профспілок, Данія має сьогодні майже найвищий в Європі рівень зарплат і соціальних гарантій.

         В рамках практичної частини конференції, відбувся візит представників профспілки 3F в складі Кейт Хой, Ганса Ларсена та Максима Васютіна на провідне підприємство області ПрАТ «Оріль-Лідер», з метою вивчення практики соціального ведення бізнесу в Україні.

         Візит розпочався зустріччю данських профлідерів з профспілковим активом підприємства. Живу дискусію викликала розповідь гостей про систему соціального діалогу в Данії, Більшість питань, на які відповідали данці, стосувались системи формування рівня заробітної плати, пенсійного забезпечення, комунальних послуг, загального рівня життя. Гостям сподобалось активне та демократичне спілкування з членами профспілки працівників АПК.

         Надалі делегація данських профспілок відвідала виробничі підрозділи та зустрілась з адміністрацією підприємства. Максим Васютін, наш співвітчизник, який вже майже 15 років працює в системі сільського господарства Данії, вражений рівнем організації такого потужного виробництва та забезпеченням його екологічності. Після відвідування найбільшої в Україні біогазової установки по переробці органічних відходів у електричну енергію, гості висловили захоплення системністю та масштабністю екологічної політики підприємства, яка повністю відповідає євростандартам.

         Наступна зупинка – цех забою птиці, де здійснюється пакування та первинна обробка. Ознайомившись з побутовими умовами праці Кейт Хой, яка має досвід роботи в аналогічному підприємстві Данії, відмітила відповідність побутових умов праці европейським.

         Під час поїздки по підприємству, пояснення давала голова первинної профорганізації Іванченко О.М., акцентуючі увагу гостей на додаткових пільгах, які отримують працівники підприємства згідно колективному договору.

На підсумковій зустрічі за участю директора підприємства Утешева О.В. представники одної з найпотужніших профспілок Європи – Даньської профспілки 3F зробили висновок, що побували на європейському підприємстві, яке за виробничими, соціальними, екологічними показниками відповідає європейським стандартам.