background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Студентський фестиваль «АГРОУНІФЕСТ-2017» у Подільському державному аграрно-технічному університеті

 18-20 жовтня 2017 року у Подільському державному аграрно-технічному університеті проходила наймасштабніша культурно-мистецька подія реґіону - студентський фестиваль «АГРОУНІФЕСТ-2017»

 Протягом трьох днів ПДАТУ радо вітав у своїх стінах обдаровану творчу молодь усіх навчальних закладів України на відкритому студентському фестивалі.  Під патронатом ректора університету доктора економічних наук, професора, заслуженого працівника сільського господарства України Володимира Іванишина фейєричне творче змагання відбулося з метою створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу України, пошуку, підтримки і стимулювання інтелектуального і творчого потенціалу обдарованої молоді, самореалізації творчих особистостей в сучасному суспільстві, пошуку оригінальних зразків художньої творчості та підвищення художнього рівня аматорського мистецтва.

У перший день творчий фест переріс у масштабний захід, де учасники спробували себе у різних жанрах: «Декоративно-ужиткове мистецтво», «Хореографічне мистецтво», «Вокальне мистецтво», «Театральне мистецтво». Другого дня студенти демонстрували свої спортивні досягнення на Агроспортакіаді. А третього дня заходи розпочалися із ярмарку сільськогосподарської продукції. У ній взяли участь бджолярі, виробники м'ясних виробів та ковбас, пекарні – із різноманітними хлібобулочними виробами, виробничники молочної промисловості та сирів, різні цехи з переробки продукції. Тут можна було придбати продукцію за найнижчими цінами реґіону. Згодом, в рамках фестивалю,  відбулася  цікава зустріч очільниці Казначейства України Тетяни Слюз із працівниками та студентами університету. Було проведено цікаву пізнавальну лекцію та обговорено низку актуальних питань. Також, в рамках заходу, до Дня автомобіліста, відбувся автопробіг, у якому взяли участь викладачі всіх факультетів університету.

Завершився фестиваль-конкурс – театральним дійством на майдані перед головним корпусом університету – виставою театру «Лінк» «ТІНО» казки-феєрії у стилі стімпанк.

Згодом, для усіх учасників фестивалю первинна профспілкова організація співробітників та студентів ПДАТУ (голова профкому – Світлана Ліщук) провела молодіжний квест та флешмоб «Під зорями Кам’янцю».

Пристрасні хореографічні постановки, пламенисті вокальні виступи, яскраві театральні інсценівки із невимовно піднесеною атмосферою презентування – саме таким запам’ятається глядачам відкритий творчий студентський фестиваль. Переможці продемонстрували всю свою майстерність, професіоналізм, за що і отримали найвищі бали від суддів! Усі учасники були нагородженні грамотами та цінними подарунками від головних спонсорів – ректорату університету, первинної профспілкової організації співробітників та студентів ПДАТУ,  торгової марки «Український кристал» та «Преттль кабель Україна».

Підготувала Світлана Ліщук