background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Чужому навчайся і своїм досвідом ділись

З метою інформації та поширення досвіду роботи районних організацій профспілки працівників АПК Запорізькій області, а також для мотивації профспілкового членства, обком профспілки значну увагу приділяє проведенню  семінарів-нарад з  профспілковим активом та фахівцями підприємств районів, де розглядаються актуальні питання сьогодення.

5 березня 2018 року відбувся семінар-нарада голів організацій профспілки працівників АПК Веселівського району.

Розглянуті підсумки укладення колективних договорів та введення галузевих норм з оплати праці.

Учасники семінару також ознайомились з роботою новоствореного Центру надання адміністративних послуг, який відкрився в смт. Веселе 28 лютого 2018 року. У новому сучасному ЦНАПІ надаватимуться більше 100 адміністративних послуг, зокрема: видача довідок та дозвільних документів, проведення реєстраційних дій, послуги у сфері реєстрації, земельних відносин, будівництва. Він буде обслуговувати жителів всіх трьох громад які створені в районі.

Завідуюча Центру Овдієнко Т.В. детально ознайомила голів профспілкових організацій з порядком роботи, надала перелік послуг. Була досягнута домовленість між ЦНАПОМ та районною організацією профспілки, первинними профспілковими організаціями про проведення  роз’яснювальної роботи серед працівників підприємств про можливість отримання спрощених і якісних послуг.

  

Також 05 березня 2018 року відбулося розширене засідання президії Куйбишевської районної організації профспілки працівників агропромислового комплексу за участю голови Розівського райкому профспілки Лепехи Володимира Григоровича. Запрошені голови і казначеї первинних профспілкових організацій району, голови фермерських господарств.

Відкрила засідання президії  Дворецька Л.В. – голова районної організації профспілки працівників АПК. Людмила Володимирівна привітала всіх жінок з прийдешнім святом, доповідала про статистичний звіт районної организації за 2017 рік.  

  

Доповідала про виконання основних показників профспілкового бюджету районної організації профспілки працівників АПК та кошторису апарату райкому за 2017 рік та їх проекту на 2018 рік – головний бухгалтер Колодчак А.П.

 

Після засідання президії відбувся семінар на якому виступали: Зима Р.Г. - заступник начальника Пологівського об’єднаного УПФУ у Запорізькій області.

Він розповів про методику нарахування пенсій, їх показники по району, а також довів до відома, що існує Веб-портал ПФУ, який дозволяє:

*Звернутись до управління Фонду з питаннями у зручний для кожного час.

*Записатись на прийом до фахівців Пенсійного фонду не виходячи з дому.

*Отримати дані з персональної облікової картки застрахованої особи та замовляти паперові документи.

*Подати заяву на призначення або перерахунок пенсії не виходячи з дому.

*Переглядати власну пенсійну справу без відвідання Пенсійного фонду у будь-який час .     

 

Вже постійним запрошеним на семінари, які провидить Куйбишевський райком є Черниш О.П. – головний державний  інспектор відділу з питань додержання законодавства  про працю, зайнятість  та інших  нормативно-правових актів. Олександр Петрович розповів про зміни в законодавстві та відповідав на численні запитання присутніх

 

 

 

 

 

 Чернишенко В.В. – начальник відділу з питань праці та зайнятості населення  управління праці та соціального захисту  населення Більмацької РДА, ще раз наголосив на необхідності своєчасного заключення колективних договорів та надав роз’яснення на питання, що виникали в ході бесіди.

 

 

 

Дворецька Л.В. наголосила, що колективні договори заключено на всіх підприємствах, де створені первинні профспілкові організації працівників АПК. В лютому місяці 2018 року в усі первинні організації по електронній пошті направлені Галузеві угоди та зразки колдоговорів, розроблені обкомом профспілки.

Виступила голова профспілки ТОВ «Агрофірма  «40 РОКІВ АГРО» Бідник Г.М., яка доповіла, що переговори по заключенню колдоговору в ТОВ «40 РОКІВ АГРО»  ще тривають, знаходяться на заключному етапі.  

 

Мерешко О.В. – начальник відділу взаємодії з роботодавцями Більмацького РЦЗ, повідомила, що існують пільги для роботодавців при прийомі на роботу переселенців з окупованих територій, а також при створенні нових робочих місць.

  

 

Була представлена Марюха Л.О. – «новий» страховий експерт з охорони праці Більмацького відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Запорізькій області.

Всі присутні мали можливість поспілкуватися особисто з фахівцями та отримати відповіді на питання, які хвилюють.