background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Заступник Міністра розповів аграріям Чернігівщини про механізми державної підтримки сільгоспвиробників у 2018 році

4 квітня поточного року, у Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації у рамках роз’яснювальної кампанії Мінагрополітики пройшов семінар щодо урядових програм підтримки аграрного сектору економіки на 2018 рік.

Захід відбувся за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора ШереметиУ першій частині семінару розглядались питання державної підтримки агропромислового комплексу і як максимально ефективно нею скористатись.

У своєму виступі Віктор Шеремета зосередив увагу на роз’ясненні механізму розподілу державної допомоги на програми здешевлення кредитів, компенсації частини вартості придбання насіння, підтримки кооперацій.

Не менш актуальною на сьогодні для сільгоспвиробників є тема весняно-посівної кампанії, регіональні представники компаній розповіли слухачам про свої можливості забезпечення товаровиробників мінеральними добривами, засобами захисту рослин, насінням, нафтопродуктами, сільськогосподарською технікою та обладнанням.

В результаті активних обговорень порядків використання коштів за програмами, учасники наради отримали кваліфіковані відповіді на всі запитання.

 

Довідково: На сьогодні аграрний сектор Чернігівщини формує значну частину валового внутрішнього продукту та майже 62% загальнообласного експорту. В ньому функціонує 1101 сільгосппідприємство, з яких 627 фермерських господарств (57%), зайнято 23,8 тисяч осіб. Обсяги податкових надходжень від галузі складають п’яту частину від загальних.