background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Суспілство, влада, бізнес мають приділити належну увагу безпеці праці

            24 квітня 2018 року в залі засідань Миронівської РДА відбулося розширене засідання круглого столу районного комітету профспілки працівників АПК, голови Миронівської районної державної адміністрації та за участю представників Миронівської РДА, відділення виконавчої дирекції ФССНВВ в Богуславському районі, Управління соціального захисту населення Миронівської РДА, Київської обласної інспекції нагляду з промислової безпеки та Управління агропромислового розвитку з нагоди відзначення  Всесвітнього та національного Дня охорони праці.

 

Присутні :

-       Головний  державний інспектор Держпраці  Київської області  Щербина В.Д.

-       голова Миронівського районного комітету профспілки працівників АПК Піштова О.В.

-       страховий експерт з охорони праці ВД ФССНВВ у Богуславському районі Лобода О.М.

-       головний спеціаліст Державний експерт з умов праці управління соціального захисту населення Царенко Є.В.

-       спеціалісти з охорони праці та голови профспілкових комітетів сільськогосподарських підприємств району.

 

  В засіданні взяли участь:

-         Перший заступник Миронівської РДА – Жданов Костянтин Володимирович.

-         Начальник Управління АПР Миронівської РДА – Нікіфоров В.А.

 

        Засідання круглого столу з спеціалістами з охорони праці та голів профкому підприємств, установ та організацій Миронівського району приурочено Всесвітньому дню охорони праці.

       Щербина В.Д. – розповів про дотримання вимог працівників що до питань охорони праці.

Піштова О.В. – закликала щоб для досягнення поставлених цілей в інтересах молодого покоління працівників потрібен узгоджений комплексний підхід до викорінення дитячої праці та популяризації культури безпеки і гігієни праці.

Лобода О.М. – розповів про цілі гідної праці та економічне зростання, її реалізація в інтересах молодого покоління, та про «Діяльність спрямовану на підвищення інформованості і наслідки пов’язаних з роботою нещасних випадків і хвороб».

Царенко Є.В. – розповіла про  «Атестацію робочих місць за умовами праці».

  

Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, стан здоров’я населення, зокрема працюючого. За станом здоров’я окремої людини стоїть якість трудових ресурсів держави, продуктивність праці та обсяг валового внутрішнього продукту, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Схвалити заходи по проведенню тижня «Охорони праці», приуроченого до Національного та Всесвітнього дня охорони праці 28 квітня 2018 р.

2. Надати практичну допомогу спеціалістам по охороні праці підприємств району.

3. Зобов`язати керівників підприємств (роботодавців) надати матеріальну допомогу сім`ям загиблих працівників на підприємстві.

4. Зобов`язати керівників підприємств неухильно дотримуватись Закону України «Про охорону праці».

 

З присутніми були обговорені основні проблеми виробничого травматизму на підприємствах, деякі з них вирішувалися і взяті до уваги.

 

Була вшанована пам’ять працівників, які загинули на виробництві хвилиною мовчання.

 

По закінченню засідання з ініціативи голови Миронівської РДА та нагоди відзначення професійного свята – Дня охорони праці привітали та вручили подяки за вагомий внесок по запобіганню та профілактиці травматизму та з нагоди відзначення професійного свята Дня охорони праці:

 

Голова Миронівського РК 

  О.В.Піштова