background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

РЕЗОЛЮЦІЯ попереджувальної акції протесту профспілок Закарпаття

    РЕЗОЛЮЦІЯ попереджувальної акції протесту профспілок Закарпаття 16 травня 2018 року м. Ужгород

Ми, учасники попереджувальної акції протесту профспілок Закарпаття в м. Ужгороді, заявляємо, що в Україні посилюється наступ на права профспілок, у тому числі майнові.

Профспілки Закарпаття активно протидіють порушенню конституційних прав простих людей на гідну працю і достойну її оплату, освіту, медичне обслуговування, пенсійне забезпечення, їх соціальних гарантій.

ВИМАГАЄМО ВІД Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, РОБОТОДАВЦІВ:

§  Встановити у цьому році мінімальну заробітну плату на рівні не нижче фактичного прожиткового мінімуму – 4126 грн. (у цінах березня).

§  Встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника (робітника) І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

§  Забезпечити роботою і достойною зарплатою трудові колективи підприємств, зупинити масову еміграцію за кордон кваліфікованих робітників, інженерів, будівельників, лікарів, освітян, забезпечивши відродження вітчизняного промислового комплексу, розвиток будівництва і транспорту та надійне фінансування бюджетних галузей.

§  Щорічно збільшувати кількість сучасних високопродуктивних робочих місць не менш ніж на 20%.

§  Знизити непосильні для населення ціни на природний газ, електроенергію та тарифи на житлово-комунальні послуги, виходячи з платоспроможності заробітних плат, пенсій, стипендій.

§  Забезпечити права громадян на доступну і якісну медичну допомогу, запровадити загальнообов’язкове медичне соціальне страхування, відновити санаторно-курортне лікування працюючих (застрахованих осіб) та їхніх дітей.

§  Невідкладно погасити до кінця року заборгованість з виплати зарплати.

§  Не допустити зниження існуючого рівня прав і гарантій працівникам та їх представникам при прийнятті Трудового кодексу Верховною Радою України.

Сьогодні суд хоче відібрати у профспілок будівлі і санаторії, а завтра – власне житло у громадян! STOP! Зупинимо  судове свавілля!

Згідно рішень судів, прийнятих всупереч здоровому глузду, з грубими порушеннями норм міжнародного права, за повного ігнорування позиції і доводів профспілок, Закарпатську обласну раду профспілок було позбавлено права на свою будівлю на пл. Народній, 5 в м. Ужгороді, яка 55 років знаходиться у її віданні.

На підставі цих судових рішень було прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.03.2017р. №221-р «Про передачу частини будівлі в           м. Ужгороді до сфери управління Державної судової адміністрації».

Закарпатський окружний адміністративний суд, претендуючи на будівлю профспілок, навмисно замовчує і приховує той факт, що згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.12.2011р. №1241-р йому вже було передано в оперативне управління триповерхову будівлю по вул. Другетів, 91, корисною площею понад 2 тисячі квадратних  метрів.

 

ВИМАГАЄМО:

Від Президента України, як Гаранта Конституції:

- покласти край неправомірним діям судової гілки влади, яка незаконним шляхом, із застосуванням корупційних схем позбавила профспілки Закарпаття права на будівлю, що перешкоджає діяльності найчисельнішого громадського об’єднання нашого краю і викликає негативний міжнародний резонанс.

Від Прем’єр-міністра України .

- скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.03.2017р. №221-р «Про передачу частини будівлі в м. Ужгороді до сфери управління Державної судової адміністрації».

- доручити Уряду разом з ФПУ підготувати і подати до Верховної Ради України законопроект з урахуванням профспілкових вимог щодо законодавчого закріплення за ними належного їм майна.

У разі невиконання цих вимог залишаємо за собою право:

- ініціювати проведення в областях України та в м. Києві профспілкових акцій протесту за недовіру Уряду;

- продовжити збір підписів проти корумпованості судової системи України і організаторів судового рейдерства щодо майнових прав профспілок;

- звернутися до Верховного комісара ООН з прав людини, міжнародних організацій профспілок та країн Євросоюзу у зв’язку  з наступом на майнові права профспілок України, у тому числі Закарпаття.

 

Права профспілок – понад усе!

Спочатку європейську зарплату – потім європейські тарифи!

Усім педагогічним працівникам – рівні умови праці!

Владо! Зупини відтік медичних кадрів! Дай гідну зарплату!

Субвенцію – на галузь культури!

Прокурорам і суддям – зарплату робітника!

Реальну підтримку малому і середньому бізнесу!

Молоді – робочі місця, гідну заробітну плату!

Провести перерахунок пенсій пенсіонерам-держслужбовцям!

Відновити фінансування оздоровлення дітей через Фонд соціального страхування!

Будинку профспілок Закарпаття – бути!

Вимагаємо від Кабміну скасувати розпорядження про передачу будівлі профспілок Закарпаття Судовій адміністрації!

 

Кабмін потурає рейдерам із Судової адміністрації!

Захистимо свої соціально-економічні і майнові права!

В єдності – сила профспілок!

 

 

Прийнято на попереджувальній акції

протесту профспілок Закарпаття

16 травня в м. Ужгороді