background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

«НІ!» НАСТУПУ НА ПРАВА ПРОФСПІЛОК!.

 

Профспілка працівників АПК України  підтримала акцію протесту профспілок проти наступу на майнові  права Закарпатської обласної ради профспілок, яка відбулась 16 травня ц.р. у м. Ужгород, адже  всупереч законодавству і здоровому  глузду Розпорядженням Уряду будівлю Федерації профспілок Закарпатської області було передано Державній судовій адміністрації.

Закарпатський кружний адміністративний суд,  претендуючи на будівлю профспілок, навмисно замовчує той факт, що вже отримав у  розпорядження ще одну триповерхову будівлю площею більше 2 тис. кв метрів. Усі переговори щодо врегулювання питання законним шляхом не дали позитивних наслідків, тому профспілки змушені розпочати попереджувальні акції протесту. Так було і в Полтавській області, де склалася аналогічна ситуація із профспілковим майном.

Майже 2 тисячі учасників, не зважаючи  на дощову погоду, зібралися, щоб сказати рішуче «Ні» наступу на  права профспілок в Україні.

Представники галузевих профспілок, облпрофрад усього західного регіону України на чолі із головою ФПУ Осовим Г.В. провели мітинги біля Закарпатського окружного адміністративного суду та Закарпатської облдержадміністрації.

Учасники мітингу прийняли Резолюцію акції, та направили її  на адресу  Президента, Премєр-міністра, Державної  судової адміністрації, Закарпатського обласного окружного суду з майнових питань з вимогами негайного відновлення майнових прав профспілок та повернення Будинку профспілок його законним власникам.

У маніфестації від Профспілки АПК взяли участь майже усі обласні організації АПК та харчової і переробної промисловості західного регіону на чолі з головами: Михайлом Тарнавським, Михайлом Серецьким, Василем Бабалюком, Ганною Чорній, Євгенією Яцишин, Орестом Кащишиним, Віктором Грибком.  Солідарну підтримку надала Київська обласна організація профспілки працівників АПК – голова Василь Хвостіков взяв також особисту участь у акції.

Усі керівники обласних організацій Профспілки та чолі із заступником Голови Світланою Самосуд відзначили високу організаційну роботу з підготовки і проведення акції  та висловили щиру вдячність Голові і заступнику  Закарпатської облради -  Фленьку В.Ю. та Захарцю В.Г., голові Закарпатської обласної організації профспілки працівників АПК - Ганні Павлівні Кулик.

Віримо у перемогу і справедливість!