background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

На порядку денному - Питання оздоровлення дітей!

 

23 травня 2018 року Куйбишевська районна організація  профспілки працівників АПК Більмацького району Запорізької області  проводила  президію, семінар з  питання «Оздоровлення дітей, 2018».

 

Першою з запрошених виступала Деркач Наталя Анатолівна- головний лікар Центру первинної медико – санітарної допомоги з приводу нововведень в медичній реформі. Наталя Анатоліївна розповіла, що кожному українцю потрібно буде обрати свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра і підписати з ним угоду на медичне обслуговування.

 

Це може бути лікар, який працює в поліклініці, амбулаторії, приватній лікарні (якщо вона підписала договір з НСЗУ), або має власну практику.  

Причому обрати лікаря людина може незалежно від місця своєї прописки. Ви можете підписати угоду з лікарем під час першого візиту до нього.

Змінити свого лікаря ви можете в будь-який час, якщо знайшли кращого спеціаліста, або, наприклад, змінили місце проживання.

Допомога, яку надає сімейний лікар, терапевт, педіатр, повністю оплачується державою, для людини вона є безкоштовною.

Якщо лікар вимагає гроші з пацієнта, він має право звернутись зі скаргою на нього до НСЗУ і піти до іншого лікаря.

До головного лікаря прозвучало багато питань від присутніх.

Відповіді отримали всі.

З питань оздоровлення дітей Більмацького району доповідала  Усик Ірина Володимирівна – головний спеціаліст управління з питань оздоровлення  та захисту дітей УСЗН.

Вона повідомила, що планується оздоровлення до 20 дітей (пільгових категорій) за рахунок державного бюджету, фінансування очікується найближчим часом. З районного бюджету Більмацькою селищною радою виділено кошти на оздоровлення 8 дітей, з бюджетів Вершинської сільської ради виділено кошти на 2 путівки та Мар'янівської сільради на 2 путівки.

Заклади в яких проводитиметься оздоровлення: «Нова Гвардія» та «Орленок».

 

Голова Куйбишевської РО профспілки працівників АПК - Дворецька Людмила Володимирівна наголосила про необхідність оздоровлення дітей працівників АПК. Надала інформації про ціни на путівки, терміни можливих заїздів та можливість співфінансування. 

Марюха Людмила Олексіївна. –страховий експерт з охорони праці Більмацького відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Запорізькій області, розповіла про нововведення в законодавстві, про проведені перевірки на підприємствах.

А також наголосила про необхідність обов’язкової атестації робочих місць з метою збереження здоров’я  працівника.

 

Семеняка Олександр Володимирович - головний спеціаліст відділу з питань праці та зайнятості  населення УСЗН -  доповнив доповідь Марюхи Л.О., а також відзначив незадовільний стан деяких дитячих майданчиків в районі, та закликав дорослих пильно слідкувати за дітьми, щоб забави на ігрових майданчиках не призвели до травм чи нещасних випадків.

На прикінці даного засідання голова райкому Людмила Володимирівна привітала голову первинної профорганізації ТОВ «Куйбишевська птахофабрика» Миленко Олену Миколаївну з минувшим ювілеєм та вручила грамоту з грошовою винагородою від Запорізької облпрофорганізації.  

 

 

          Бажаючі мали змогу після семінару відвідати пам’ятні місця, створені музеї та зимівник козаків в с. Вершина 2 в Більмацькому районі.

         Ніхто не залишився незадоволеним, всі були зачаровані красою навколо.

Багато хто вперше побачив те, що знаходилось поряд за якісь пару кілометрів.

 

Музей українського національного одягу та сімейного побуту

 

 
Зимівник Запорізьких козаків