background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

РАДА ФЕРМЕРІВ І ЗЕМЛЕВЛАСНИКІВ ЧЕРКАЩИНИ

13 червня 2018 року Асоціація фермерів та землевласників Черкаської області провела засідання ради. На засіданні були запрошені Іван Точений заступник начальника управління агропромислового розвитку обласної держадміністрації, Володимир Жаврід начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області, Валерія Іванникова – заступник керуючого філією АТ «Укрексімбанк» у м.Черкаси, Марина Горлач – голова обласної профспілки працівників агропромислового комплексу.

З доповіддю перед членами ради виступив голова асоціації, депутат обласної ради Віктор Гончаренко. Він звернув увагу  на важливість збільшення частки фермерських господарств у валовому виробництві сільськогосподарської продукції – з поточних шести-восьми відсотків до 12% на рік. Нелегкі часи зараз як для країни, так і для фермерів загалом. Держава через програми підтримки фермерів намагається запровадити новітні технології та нарощування виробництва продукції тваринництва та рослинництва. Але не все так просто з провадженням програм, наголосив Віктор Гончаренко. Дуже повільно, з запізненням  вони діють в області. Низькі закупівельні ціни на молоко роблять нерентабельним утримання дійного стада. Збитковими є утримання свиней, оскільки вони схильні до зараження вірусом африканської чуми.

Іван Точений заступник начальника управління агропромислового розвитку обласної держадміністрації розповів про програми підтримки фермерських господарств на 2018 рік, про їх дію в області.

Володимир Жаврід начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області, розповів про оподаткування доходів фермерів.

Валерія Іваннікова – заступник керуючого філією АТ «Укрексімбанк» у м.Черкаси, детально ознайомила з програмами агрокредитування  для фермерів та фермерських господарств.

Голова Драбівської асоціації фермерів і землевласників Валерій Перепелиця доповів про розгляд заяв до Українського  державного фонду підтримки фермерських господарств.

В завершення засідання ради виступила Марина Горлач – голова обласної профспілки працівників агропромислового комплексу, яка наголосила на співпраці асоціації фермерів і землевласників з профспілкою АПК  у вирішенні питань захисту прав фермерів від рейдерства, у соціально – економічних, трудових питаннях, питаннях охорони праці.

Обласна профспілка працівників АПК