background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Врожай повинен бути в коморі, а не на полі

Жнива-2018

 

Сонце втопило промені в золоті пшеничного лану. Ваговиті колосся нагинають аж додолу жовті, блискучі стебла. Для збирання дорога кожна хвилина, адже за кілька днів зерно вже почне висипатися з колосків. Тож і поспішають збиральні ланки якомога швидше зібрати врожай. Бо він, як відомо, повинен бути в коморі, а не на полі.

Урожай не досить високий, тому збирають його до зернини

Кожної п’ятиденки, починаючи з 26 червня п.р. Департамент агропромрозвитку Запорізької Облдержадміністрації та президія обкому профспілки працівників АПК підводили підсумки обласного конкурсу на кращу організацію збирання врожаю ранніх зернових культур у 2018 році  серед колективів комбайнових екіпажів за скорочення термінів та підвищення якості збирання врожаю  на приз імені заслуженого механізатора України Івана Мартиненка.

 

За підсумками першої п’ятиденки переможцями було визнано екіпаж приватного підприємства СП «Діло «СК-Агро», що в селі Яблукове Гуляйпільського району, у складі  комбайнера Сергія Онучка, помічника  - Анатолія Онищенка, зерно відвозив шофер Анатолій Семенюта.

За другу п’ятиденку переможцем став комбайновий екіпаж із СФГ «Міраж» Оріхівського району - комбайнери Сергій Трофименко й Андрій Омельчак.

За період з шостого по 10 липня 2018 року (третю п’ятиденку змагання) визнали найкращим колектив збиральної ланки у складі комбайнера Юрія Товстоп’ятка, помічника комбайнера Сергія Русинова й водія Вадима Мачули (ТОВ «Берлен» Оріхівського району).

Вручали перехідний приз  імені Івана Мартиненка, Почесну грамоту  та тепло вітали комбайнові екіпажі заступник голови Запорізької облдержадміністрації А. Бабанін, директор і заступник директора департаменту агропромислового розвитку А.Поляков та В.Ясинецький, голова обласного комітету профспілки Людмила Отращенко, а також керівники району, голови райкомів профспілки, та сільськогосподарських підприємств.

 Вітаючи переможців, бажали  їм сімейного щастя, міцного здоров’я й подальших успіхів на благо нашої області й рідної України. Бо саме аграрії забезпечують продовольчу безпеку держави.

 

Головна наша цінність – люди.

Ми все повинні робити, щоб вони вчасно отримували зарплату і мали достойне життя.

Бо нам хочеться, щоб наші села квітнули, розвивалися.

Адже тільки село здатне зберегти Україну.