background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Цьогоріч у «Веселці» на Горохівщині оздоровилося 244 дитини Тут вони почувалися по-домашньому щасливими

Минуло 32 роки, відколи в терешківцівському лісі відбулося урочисте відкриття дитячого табору відпочинку «Веселка». То була незабутня мить! Хіба ж могла тоді знати, що минуть літа, і хлопчики та дівчатка, які стояли на великій лісовій галявині, облаштованій заради них у казкову, підростуть, здобудуть професії, стануть мамами, татами та й із вдячністю привезуть на відпочинок у цей заклад схожих на себе вродою і вдачею діточок?

Так і сталося! Від літечка до літечка «Веселка» жила в очікуванні безтурботної дітвори. Була завжди затишною, дбайливо доглянутою, багатою на чудові сюрпризи для школярів. Сьогодні кажу ці щирі слова про всіх, хто завжди переймався нею і добрим словом, і меценатством.

Нинішнього літа в нас набиралися сил шкільні активісти та відмінники навчання, діти воїнів АТО і з багатодітних сімей, із родин, які потрапили у складні життєві обставини.

Цьогоріч у закладі оздоровлення і відпочинку набралися сили 244 дитини: шкільні активісти та відмінники навчання, діти воїнів АТО і з багатодітних сімей, із родин, які потрапили у складні життєві обставини. Чи не всім пощастило приїхати за незабутніми враженнями завдяки сприянню голови районної ради Тараса Щерблюка і депутатів районної ради, донедавна в. о. голови райдержадміністрації Людмили Косюк, горохівського міського голови Віктора Годика і депутатів міської ради, звиняченського сільського голови Тетяни Панасюк, голови Городищенської об’єднаної територіальної громади Світлани Соколюк.

Путівки для малечі та юних придбали майже всі сільські, селищні й міські голови Горохівщини. Багато діток чудово відпочили завдяки підтримці у вирішенні організаційних питань начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Миколи Панасюка та головного спеціаліста цього управління Оксани Камоцької, начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктора Білика і головного спеціаліста цього відділу Оксани Лавренюк.

Кожен, хто стає благодійником для «Веселки», вирізняється особливою шляхетністю. Її комфортом завжди переймається керівник ПОСП імені Шевченка Андрій Турак.

Безкорисливий і безвідмовний, коли йдеться про благо дітей, директор СГПП «Рать» із Луцького району Віктор Шумський, який цього літа придбав путівки для десятьох синів і доньок хліборобів. Співпрацюємо з Віктором Анатолійовичем протягом багатьох років. Завдяки його фінансовій допомозі до табору було асфальтовано дорогу, обновлено вивіску, придбано чимало потрібних побутових речей. Більше того, щоб пересвідчитися, що умови в таборі для відпочинку взірцеві, Віктор Шумський буває в ньому особисто.

Дарувати радість сільській дітворі – один із життєвих принципів керівника ТзОВ «Агропродукт–Горохів» Василя Щерблюка і керівника ПП «Макс Ком» Оксани Щерблюк. Плідно із «Веселкою» співпрацює начальник районного Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Крисюк, інші контролюючі органи, а Луцький педагогічний коледж (директор Петро Бойчук) скерувує вихователями в дитячий заклад творчих, завзятих майбутніх педагогів.

Завдяки всім цим і багатьом іншим людям діти в таборі почуваються по–домашньому щасливими, а прощаючись до наступного літечка, разом із мамами і татами дзвінко кажуть: «Хай «Веселка» живе завжди!»

Галина ДЗЕЦЬКО,

 директор ПзОВ «Веселка».