background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Не відмовляємось від профспілкових пріоритетів.

 

26 вересня 2018 року  відбулось засідання Президії  Київської  обласної  профспілки  працівників агропромислового комплексу (голова Василь Хвостіков)

 з порядком денним:

  1.     Про  стан охорони і безпеки праці на підприємствах Макарівської районної організації профспілки працівників агропромислового комплексу.

  2.     Про виконання основних показників бюджету Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу за I-ше півріччя 2018 року.  

  3.     Про поточний момент в Профспілці працівників АПК України.   

  4.     Розгляд заяв, звернень членів профспілки.

 

        Детально розглянувши перше питання порядку денного члени президії зробили висновок, що питання було і залишається пріоритетним напрямком діяльності профспілкових організацій.

        Достойна зарплата з нехтуванням безпеки робочих місць не є ефективною моделлю ведення бізнесу, на цьому наголосив під час розгляду питання голова Макарівського районного комітету профспілки працівників агропромислового комплексу Віктор Стеценко. Сам доповідач має досвід та відповідально ставиться до дотримання працівниками, посадовими особами порядку та правил безпеки праці на виробництві, допомогає відповідальним особам проводити інструктажі та навчання з охорони праці.

        Поряд з тим президією вказано більше уваги концентрувати на запобіганню нещасним випадкам та профілактиці професіональним захворюванням.

      Під час вивчення даного питання комісією надано методичну допомогу з різних питань первинним профспілковим організаціям Макарівської районної організації профспілки працівників агропромислового комплексу.

  

  Звіт про виконання основних показників бюджету Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу за I-ше півріччя 2018 року вкотре засвідчив про ігнорування нормами Статуту Профспілки працівників АПК України, рішень керівних органів Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу деякими районними комітетами. Рівень фінансової відповідальності голів райкомів  обов¢язково буде відображеним в аналізі роботи структурних ланок по завершенні поточного року, а висновки стануть предметом обговорення під час звітно-виборчої кампанії.

  

  За звичай на засідання керівних та виборчих органів Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу запрошувався голова Центрального комітету Профспілки працівників АПК України і доповідав про поточний момент в організації. У зв¢язку із звільненням Ігора Сопєлкіна  Василь Хвостіков доповів членам президії про результати засідання ЦК Профспілки.

 

  Члени президії доручили голові обласного комітету інформувати членів  Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу  про результати роботи комісій по опрацюванню положень «Про Представника Профспілки» та «Ревізійної комісії»  та включити в план роботи на 2019 рік проведення круглих столів в регіонах області з темою «Право на продовольство. Сучасні виклики та загрози для працівників галузей АПК та дії Профспілки щодо запобігання впливу шкідливих факторів на здоров¢я працівників».

  

     Президія доручила клопотати перед Центральним комітетом  Профспілки працівників  АПК України про відзначення  Скаленка Петра Івановича, директора ТОВ «Причиське» с. Червоне, Яготинського району,  згідно статті 1.9,  2.8.7,  Статуту професійної спілки працівників агропромислового комплексу України профспілковою відзнакою «За соціальне партнерство».  Структурним ланкам  Київської  обласної  профспілки  працівників агропромислового комплексу, рекомендовано  в строк до 10.10.2018 року надати інформацію про номінантів для нагородження з нагоди професійного свята  – Дня працівників сільського господарства.

 

Одностайними члени Президії були в думці що майбутня акція всеукраїнська акція протесту профспілок 17 жовтня має бути безстроковою, до повного виконанням урядом всіх вимог. Розглянути можливість розміщення наметів в урядовому кварталі та під стінами головного законотворчого органу. Не допустити «формального» проведення акції. В стислі строки структурним ланкам доповнити вимоги запропоновані ФПУ, з передачею їх для узагальнення до Профспілки працівників АПК України.

     

Київський обласний комітет профспілки АПК