background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Новини з Дніпропетровщини

 

 

    11.12.2018р. відбулося засідання президії Дніпропетровської обласної організації харчової промисловості профспілок працівників АПК України, з розглядом питань про колективно-договірну роботу та виконання основних гарантій з оплати праці Галузевих угод на підприємствах галузі за 11 місяців 2018 року.

В ході заходу відмічено позитивну роботу профспілкового активу на підприємствах галузі щодо соціально-економічного захисту членів профспілки та ведення колективно-договірної роботи. Колективні договори укладені на всіх підприємствах. Їх положення поширюються на всіх працівників підприємств, які входять до складу обласної профспілкової організації. Норми, що погіршують порівняно з чинним законодавством становище працівників, в колективних договорах відсутні. Також акцентовано увагу, що є і над чим працювати, тому що не на всіх підприємствах виконуються норми з оплати праці галузевих угод.

Як результатом конструктивного соціального діалогу - середньомісячна заробітна плата на підприємствах галузі за січень-листопад 2018р. складає 8244 грн., темпи зростання до відповідного періоду минулого року 141,8%. На соціальні пільги і гарантії вище законодавче установлених, згідно колективних договорів за І півріччя 2018 року, використано 5,5 млн. грн. за 9 місяців 2018 року освоєно коштів на заходи з охорони праці 19,2 млн. грн., в середньому по обкому в розрахунку на 1 працюючого ця сума становить 3539 грн. Витрати на оздоровлення працівників та їх дітей за 8 місяців 2018р. склали 1,8 млн. грн..

За результатами роботи в 2018р., згідно рішення Президії Дніпропетровської обласної організації харчової промисловості профспілок працівників АПК України визнані кращими колективні договори на обласному галузевому рівні:

1.     ПрАТ з ІІ «Дніпропетровський олійноекстракційний завод»,(голова первинної профспілкової організації Г.Холод)

2.     «КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА «АВК» М. ДНІПРО»,(голова первинної профспілкової організації Л.Стельмахова)

3.     ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів»,(голова первинної профспілкової організації В.Лепеха)

4.     ПрАТ «Комбінат «Придніпровський»,(голова первинної профспілкової організації О.Шебанова).

 

Первинні профспілкові організації нагороджені Подяками та Кубками Дніпропетровської обласної організації харчової промисловості профспілок АПК України.