background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

ЧЕРКАЩИНІ - 65 років!

 

ЧЕРКАЩИНІ -  65 років!

Черкащину вже традиційно називають «серцем» України і не лише через її географічне розташування, а й завдяки історичній та соціально-культурним ролям, що вона відіграє і сьогодні. Земля Богдана і Тараса славиться своїми жителями – працьовитими й талановитими, наполегливими й мудрими, справжніми патріотами рідного краю. Наприкінці минулого тижня в обласній філармонії з нагоди 65-річчя області почесні нагороди одержали ті, хто впродовж років творив Черкащину.

Ідею утворення нової області у складі Української РСР на офіційному рівні вперше було розглянуто 28 грудня 1953 року на засіданні президії ЦК Компартії України. Головним мотивом доцільності утворення Черкаської області було «розукрупнення Київської області, наближення керівництва й обслуговування віддалених районів».

На час утворення Черкаська область обєднувала 29 районів і три міста обласного підпорядкування. Згодом, 12 лютого, до складу новоутвореної області з Кіровоградської області було передано Чигиринський район. Загальна площа області на той час становила 21,1 тис. кв. км. Чисельність населення — 1 млн. 497 тис. осіб.

На початку ведучі зауважили, що сьогодні прекрасна нагода вкотре освідчитися у любові до рідної землі і низько вклонитися мешканцям краю, хто працею своїх золотих рук, невтомного серця, мудрого розуму, потужної волі та щирої душі творив і творить історію Черкаської області. Серед гостей свята була і голова Черкаської обласної організації профспілки працівників АПК Марина Горлач.

До вітального слова запрошено голову облдержадміністрації Олександра Вельбівця, який зазначив, що Черкащина має велику славетну історію, овіяну численними подіями і багатьма легендами. Її історія тісно пов’язана з історією нашої держави, за яку боролися, яку утверджували тисячі наших земляків. Очільник області побажав кожній черкаській родині мирного неба, сімейного затишку і тепла, міцного здоров’я, непохитності і людської мудрості в подоланні усіх викликів, що їх ставить перед нами життя.

Голова облдержадміністрації вручив низці працівників різних галузей державні нагороди та відзнаки про присвоєння почесного звання заслуженого працівника з нагоди 65-річчя утворення області.

Так, за значний особистий внесок у розвиток української державності, багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомі трудові досягнення та з нагоди 65-річчя створення Черкаської області Указами Президента України нагороджено:

«Заслужений працівник сільського господарства України»:

РЕМІННІЙ Тетяні Миколаївні

завідувачу дільниці сільськогосподарського товариства «Агрофірма «Злагода»

ПАСЕЦІ Олексію Дмитровичу

керівнику Тальнівської філії сільськогосподарського товариства «Агрофірма «Корсунь»

         

  Почесною відзнакою «За заслуги перед Черкащиною»:

ДУШЕЙКО Петро Григорович

почесний голова Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району»

ЦИБЕНКО Василь Григорович

Надзвичайний і Повноважений Посол України

    Знаком «Почесний громадянин Черкащини» нагороджено:

ГОРДІЙ Микола Васильович

директор приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Уманський тепличний комбінат»

    Відзнакою «Гордість Черкащини»:

ЖАРКО Василь Петрович

викладач фізики та астрономії Державного навчального закладу «Лисянський професійний аграрний ліцей»

КАРАЧУН Петро Володимирович

директор товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрій СВПП»

МАЛОВІЧКО Юрій Павлович

директор державного підприємства «Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу»

МОВЧАН Володимир Петрович

засновник товариства з обмеженою відповідальністю «Урочище Журавське»

СЕВЕРИН Микола Федорович

керівник ТОВ «Дзензелівське», Маньківський район

     
     

 

Було відзначено різними нагородами представників агропромислового комплексу, культури, освіти, медицини, економіки, містобудування і архітектури, соціального захисту, ветеранів-захисників Вітчизни, нинішніх військовослужбовців, спортсменів, учнівської молоді, яка виборола високі місця в різних престижних олімпіадах та інших.