background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Пленум Вінницької обласної організації профспілки працівників АПК

 

        26 лютого відбувся черговий Пленум Вінницької обласної профспілкової організації працівників АПК за участю сторін Галузевої угоди, членів колегії Департаменту, який розглянув питання «Про виконання Угоди між Департаментом агропромислового розвитку та природних ресурсів облдержадміністрації та обласною профспілковою організацією працівників АПК за 2018 рік та завдання сторін на наступний період».

      З інформацією виступила перший заступник директора Департаменту Кирилюк В.М.

      Сьогодні в сільському господарстві області працює 29,5 тисяч чоловік. Оплата праці в середньому досягла 8039 грн., орендна плата за використання землі 9%, а в окремих господарствах 15-17%.

      В 2019 році за рахунок реалізації програм розвитку передбачається додатково ввести більше 1000 робочих місць.

      Гостро обговорювалось  питання охорони праці та техніки безпеки в частині формування фонду, який використовується на ці заходи, оздоровлення працюючих та їх дітей.

     В обговоренні  взяли участь Горбатюк О.А. – голова Гайсинської районної профспілки працівників АПК, Магуран В.М. – голова Крижопільської районної профспілки працівників АПК, Купчик М.М. – профспілковий представник по Козятинському району, Титаренко Н.О. – голова Вінницької міської профспілкової організації працівників АПК.

 

      Пленум прийняв постанову з даного питання та вніс зміни до Галузевої угоди.