background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Новини з Дніпропетровщини

 

 Дніпропетровська обласна організація харчової промисловості профспілок працівників АПК України

     19.03.2019р., на V засіданні  обласного комітету, відзвітували за  проведену  роботу з 16.03.2018р. по 19.03.2019р.

       В ході заходу відмічено, що ситуація в Україні сьогодні непроста: відсутність в Україні промислової політики, програми підтримки вітчизняного виробництва, посилення тиску на виробника через постійні збільшення  податків, вартості енергоносіїв, тарифів на залізничні перевезення, сплеск трудової міграції, зменшення платоспроможності населення, чимало підприємств вимушені скорочувати виробництво та робочі місця.  Все це призводить до загострення соціальної напруги в трудових колективах і суспільстві в цілому.

      Обговорені питання щодо покращення соціально-економічного розвитку підприємств, проблемні питання галузі, ведення профспілкової діяльності по захисту прав членів профспілки, важливість навчання профспілкового активу та інше. Визначені пріоритетні завдання галузевої профспілки на перспективу.

        Відзначено, що середньомісячна заробітна плата працівників галузі на підприємствах, що входять до складу обкому, за 2018 рік склала 8426 грн., темпи росту - 138,2%, але підвищення  заробітної плати не забезпечує право кожного громадянина на достатній життєвий рівень в сучасних умовах.

       На всіх підприємствах харчової промисловості укладені і діють колективні договори, в яких передбачені додаткові, значно вище законодавчих, пільги та гарантії, у 2018 році витрачено на одного працюючого в середньому по обкому 3,8 тис.грн.

       На заходи з охорони праці у 2018 році освоєно 30,8 млн. грн., що на 11,7% більше в порівнянні з запланованими показниками і в розрахунку на одного працюючого становить 5,7 тис.грн., в порівнянні з 2017р. зростання - 69%.

  Оздоровлено працівників та їх дітей  на  суму 3,2 млн. грн..

       Активна профспілкова робота по соціально – економічному захисту працівників ведеться в первинних профспілкових організаціях: ПрАТ з ІІ «Дніпропетровський олійноекстракційний завод» (голова Г.Холод), ПрАТ «Комбінат «Придніпровський» (голова О.Шебанова), ПРАТ «КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА «АВК» М.ДНІПРО» (голова Л.Стельмахова), ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів» (голова В.Лепеха), ПрАТ «ДНІПРОВСЬКИЙ КРОХМАЛЕПАТОКОВИЙ КОМБІНАТ» (голова Л.Духновська), ТОВ «Молочний Дім» (голова Т.Фітісова), ПрАТ «Дніпропетровський хлібзавод №9» (голова С.Петриченко), ПрАТ «Криворізький міськмолокозавод №1» (голова І.Настич), ТОВ ВКФ «Марганецький хлібозавод» (голова О.Молодцова), КП «Магдалинівський маслозавод» (голова Л.Русін) та інші.

    Сьогодні питань для вирішення багато, і лише разом об`єднавши наші зусилля, ми зможемо протистояти в цей непростий час викликам часу та захистити права людини праці.

Дякуємо всім за співпрацю і  бажаємо всім нам миру, злагоди, згуртованості і солідарних дій по відстоюванню прав та інтересів членів профспілки.