background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Коли кожен сам за себе – профспілки повинні об»єднувати людей, щоб захистити їхні соціальні пільги

 

      16 травня ц.р.  відбулося засідання Ради Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК. На порядок денний виносилися такі питання :

-  Про роботу обласної організації профспілки працівників АПК, її організаційних ланок у 2018 році щодо захисту соціальних та трудових прав членів профспілки.

    - Про звіти та вибори в організаційних ланках Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК.

-  Про виконання бюджету за 2018 рік та затвердження показників бюджету обласної організації профспілки працівників АПК на 2019рік.

                       

        Засідання Ради обласної організації відбулося в Івано-Франківському коледжі Львівського Національного аграрного університету. В коледжі створені і активно працюють первинна профспілкова організація працівників (голова Бучковський І.П.) та студентська профспілка (голова Міщанин М.В.).

  

        Членів Ради та  профактив обласної профспілки привітав  заслужений працівник сільського господарства директор коледжу, Костюк Б.А., який активно і багато років співпрацює з галузевою профспілкою та особисто сприяє розвитку профспілкового руху в аграрному секторі області.

 

           Місцем проведення засідання Ради обласної профорганізації був вибраний навчальний заклад недарма, бо проблеми освіти – це проблеми національної безпеки країни, так як створюючи належні умови навчання, забезпечуючи випускників працевлаштуванням гарантованим державною – створюється майбутній науковий та робітничий потенціал країни.

 

        На засіданні активно обговорювалось питання мотивації профспілкового членства.

        В епоху змін, пов»язаних з соціальними потрясіннями, крахом соціальних ідеалів важливим є не залишити людину на одинці зі своїми проблемами, а допомогти захистити соціальні пільги, які із року в рік скорочуються.

       Голова обласної профорганізації Ганна Чорній повідомила, що на виконання постанови ЦК Профспілки працівників АПК України  від 05.12.2018р. та постанови президії Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК №18-1 від 19.03.2019р. в організаційних ланках розпочинається звітно-виборна кампанія. На допомогу профактиву було підготовлено і роздано  Методичні рекомендації по звітах та виборах.

Бюджет обласної профорганізації на 2019 рік був прийнятий членами Ради одноголосно.

Для покращення подальшої роботи обласної організації профспілки та її організаційних ланок було запропоновано активувати роботу з молоддю, покращити інформаційну роботу, посилити співпрацю з органами влади та місцевого самоврядування через соціальний діалог.

      Про важливість колективно-договірного регулювання трудових відносин розказала начальник відділу з питань оплати праці департаменту соціальної політики Гринів О.М. Вона наголосила, що нарешті підписана Генеральна Угода на 2019-2021 рр., а це означає, що буде спільна робота задля підвищення добробуту людей праці. Голова обласної профорганізації відмітила, що рівень охоплення колдоговірною роботою працюючих в галузі  вже третій  рік поспіль становить 100 відсотків.

 Учасників засідання радо привітали студенти коледжу концертною програмою, присвяченою дню вишиванки.

         Голова обкому Чорній Г.Д. привітала всіх зі святом та вручила нагороди директору коледжу та головам профкомів.

         Підводячи підсумки засідання Ради та семінару-навчання учасники відзначили актуальність і необхідність проведення таких заходів з навчання та обговорення актуальних питань ведення профспілкової роботи.

 

 Голова обласної організації профспілки працівників АПК         Ганна Чорній