background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Засідання профспілкового комітету

 14 серпня відбулось засідання профспілкового комітету Об’єднаної організації Профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт».

 Присутні 38 голів первинних профспілкових організацій МПД та апарату управління ДП "Укрспирт"

Запрошені на засідання профкому ООП АПК ДП «Укрспирт»:

1.     Голова Профспілки працівників АПК України Самосуд Світлана Василівна

2.     Голова Київської міської профспілки працівників АПК Лопата Ольга Іванівна

Порядок  денний та регламент роботи профкому Об’єднаної організації Профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт».

1.     Про роботу виборних органів ООП АПК ДП «Укрспирт» у першому півріччі 2019 року.

2.     Про завершення компанії оздоровлення дітей працівників ДП «Укрспирт» у 2019 році.

3.     Про внесення змін до складу профспілкового комітету ООП АПК ДП «Укрспирт».

4.     Про внесення змін до складу Президії профспілкового комітету ООП АПК ДП «Укрспирт».

5.     Про підготовку та вітання дітей працівників підприємства, що вступають до перших класів навчально-виховних комплексів у вересні 2019 року.

6.     Про приєднання до звітно-виборної компанії профспілки працівників АПК України 2019 року.

7.     Про дотримання Законодавства України щодо оплати праці під час простою не з вини працівника.

8.     Різне

 

Виступила Голова Профспілки працівників АПК України  Самосуд С.В.

Наголосила на плідній співпраці ЦК профспілки працівників АПК та ООП АПК ДП "Укрспирт".

Про непросту роботу, особливо у первинних організаціях, направлену на збереження прав та інтересів працівників підприємства.

Головна мета профспілкової роботи у сучасних умовах - збереження робочих місць. Треба працювати так, щоб люди не втратили віри в профспілки, в справедливість та наявну підтримку профспілок різних рівнів.

Профспілка працівників АПК України завжди готова допомогти всім профспілковим ланкам, не залежно від їх підпорядкуванням. Ми повинні зміцнювати наші позиції, збільшувати потенціал у питаннях захисту прав та інтересів членів профспілки підприємств.  

 

Виступила голова Київської міської профспілки працівників АПК Лопата Ольга Іванівна

Звернулась до членів профкому з подякою за співпрацю впродовж багатьох років.

Доповіла про важку працю у сучасних умовах, важкі діалоги з роботодавцями за для підтримки інтересів працівників.

«Треба, щоб у людей була опора, і наша мета, працювати так, щоб працівники довіряли нам, вам, іншим профспілковим організаціям. Ми повинні бути разом. Тільки тоді ми маємо силу та вагу у вирішенні складних питань» - було сказано у виступі.

 

1.     Про роботу виборних органів ООП АПК ДП «Укрспирт» у першому півріччі 2019 року.

Головуючий.

Проінформував членів профкому про хід роботи виборних органів профспілки у 2019 році.  

- За планом роботи проводяться чергові та позачергові, за необхідності, засідання виборних органів профспілки.

- Голова приймає участь,за запрошенням, у роботі профільних комітетів Верховної Ради України, та засіданнях у профільному міністерстві з питань розвитку спиртової галузі.

- Представники профспілки приймають участь  у планових засідання Президії ЦК та Центрального Комітету профспілки працівників АПК України. Так, останнє засідання Президії ЦК профспілки АПК України відбулось 07 червня 2019 року на базі Львівської обласної організації профспілки АПК.

- Підготовка та вітання дітей працівників підприємства - випускників навчально-виховних комплексів у 2019 році. Було вирішене питання щодо фінансування випускників.   Ми перерахували кошти для вітання 95 дітей наших працівників.

Наступним кроком виборних органів є забезпечення вітання першокласників. Це питання внесено до порядку денного.

 

За безпосередньої участі ООП АПК ДП «Укрспирт» були подані ряд важливих для спиртової галузі законопроектів. Верховна Рада ухвалила законопроект № 9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». Законом передбачено оподаткування технічного спирту за нульовою ставкою:

·  спирту етилового денатурованого, який використовується для виробництва продукції хімічного і технічного призначення;

·  спирту етилового неденатурованого, який використовується для виробництва оцту з харчової сировини;

·  спирту етилового денатурованого, що використовується для виробництва парфумерно-косметичної продукції;

·  спирту етилового-сирцю, що використовується в межах одного суб’єкта господарювання для виробництва біоетанолу;

·  спирту етилового, що переміщується між акцизними складами в межах одного суб’єкта господарювання.

·  Також узгоджено заходи контролю за обігом спирту, що передбачає поширення системи електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) на обіг спирту в Україні. Дана система контролю вже успішно функціонує на ринку обігу палива.

           ООП АПК ДП «Укрспирт» звернулася до Голови Верховної Ради України, керівників фракцій та представника профспілок у Верховній Раді з проханням  підтримати законопроекти необхідні для розвитку спиртовій галузі, а саме :

1.     Розроблений  ДП “Укрспирт” законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо підприємств спиртової галузі (в частині встановлення мораторію на звернення стягнення на активи підприємства)”

2.     Підтримати законопроекти № 6649, № 6650 та доопрацьований на їх основі законопроект з робочою назвою “Про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо оподаткування спирту етилового, який використовується для виробництва оцту з харчової сировини, продукції хімічного і технічного призначення та парфумерно-косметичної продукції”

3.     Підтримати законопроект № 7348 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту”.

Головуючий повідомив що ООП АПК ДП «Укрспирт» разом з ЦК профспілки працівників АПК України пыднымають наступны питання:

1.     “Про внесення змін до деяких законів України щодо підприємств спиртової галузі (в частині встановлення мораторію на звернення стягнення на активи підприємства)”

2.     № 6649, № 6650 та доопрацьований на їх основі законопроект з робочою назвою “Про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо оподаткування спирту етилового, який використовується для виробництва оцту з харчової сировини, продукції хімічного і технічного призначення та парфумерно-косметичної продукції”

3.     № 7348 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту”.

 

 

Головуючий

Наголосив про виконання рішення профспілкового комітету від 28 листопада 2018 року, постанова 18 про делегування для участі у загальних зборах Немирівського МПД.

23 січня 2019 року на виконання рішення профкому ООП АПК ДП «Укрспирт» на Немирівському МПД відбулись загальні збори.Присутні на зборах голова профспілки Сосницький Віталій Володирович, заступник голови профспілки Цикура Олександр Володирович, голова ППО  працівників Вишняківського МПД Лещенко Юрій  Володирович.

 

 

ПОСТАНОВА

м. Київ                                                                   № ПР-06-23

Розглянувши та обговоривши виконання плану роботи на 2019 рік, шляхом підведення підсумків роботи виборних органів та виконавчого апарату ООП АПК ДП «Укрспирт» у першому півріччі,  профспілковий комітет ООП АПК ДП «Укрспирт»

ПОСТАНОВЛЯЄ:

1.     Прийняти звіт голови ООП АПК ДП «Укрспирт» щодо роботи виборних органів профспілки та виконавчого апарату ООП АПК ДП «Укрспирт», та позитивно оцінити роботу виборних органів профспілки та виконавчого апарату ООП АПК ДП «Укрспирт».

2.     Зверутись до адміністрації ДП «Укрспирт» та ЦК профспілки працівників АПК України з питанням про клопотання щодо представлення голови ООП АПК ДП «Укрспирт» Сосницького Віталія Володимировича Грамотою Кабінету Міністрів України.