background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Засідання Ради Київської обласної ради профспілок

 Сучасна економічна та політична ситуація в Україні, проведення державою реформ та трансформацій на ринку праці не відповідають очікуванням переважної частини громадян, - про це зазначалось у доповіді голови Київської обласної ради профспілок Валентина Кононенка на VІ-му засіданні Ради, що відбулось 19 грудня у Києві.

Членами Ради обговорено одне з найактуальніших на сьогодні питань – щодо викликів і загроз профспілковому руху країни та завдань з їх подолання.

 

     У роботі взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий.

Учасники зібрання констатували, що на сьогодні в основу державної політики покладено ідею соціальних мінімумів виживання замість суспільно-визнаних державних стандартів гідної праці і гідного життя. Це призводить до того, що профспілковий рух стикається з новими загрозами і викликами. Тому потрібно консолідувати діяльність профспілок для посилення впливу на соціально-економічні процеси, що відбуваються у суспільстві.

 

            В засіданні Ради прийняли участь представники Київської обласної     профспілки працівників агропромислового комплексу. Калашник В.І. голова ППО ПрАТ «Комбінат «Тепличний»,  Піштова О.В. голова Миронівського районного  комітету працівників агропромислового   комплексу та Хвостіков В.М. голова Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу.

 

 

 

В обговоренні питання взяв участь голова Київської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу Хвостіков В.М.  у своєму виступі зазначив:

 

«Тема викликів та загроз профспілковому руху досить актуальна. Без чіткого аналізу вкрай складно досягати поставлених завдань та цілей. В сучасному «турборежимі» ми акцентуємо увагу переважно на «зовнішніх» викликах пов¢язаних із нестабільною політичною та соціально-економічною ситуацією в державі. Але хочу звернути увагу на одну із «внутрішніх» загрозах - це «старіння» профспілкового руху. В інформації голови Київської обласної ради професійних спілок Кононенко В.Ф. зроблений акцент на недостатню увагу в роботі молодіжних структур галузевих профспілок області. На моє глибоке переконання в Київській області не використовується для досягнення профспілкових цілей потенціал молоді, а їх в профспілкових рядах Київщини тридцять відсотків. Ентузіазм, досконале знання технологій, бачення зі свого «кута» поточної ситуації допоможе осучаснити профспілкові процеси. Не на словах маємо висловлювати стурбованість що молодь не йде в профспілку, а системно працювати з урахуванням бачення, потреб та запитів профспілкової молоді. Пропоную створити молодіжну комісію по роботі з молоддю, зі своїм офісом, фінансуванням, не формальну, як у більшості випадків. Для цього потрібна лише «профспілкова воля».